Η Συρία απελευθερώνεται, η Δύση τρέμει και ετοιμάζει τις δικαιολογίες για νέα επίθεση (βίντεο)

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός ετοιμάζεται να ανακαταλάβει το Ιντλίμπ (φωτό αρχείου)

Οι μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού στα νοτιοανατολικά του Ιντλίπμ έχουν πάρει θέση για να επιτεθούν εναντίον των τζιχαντιστών, κοντά στην πόλη Abu Dali.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές στην περιοχή μετακινούνται πλήθος θωρακισμένων οχημάτων με βαρύ οπλισμό και άρματα μάχης.

Η πλειοψηφία των στρατιωτών αποτελείται από άνδρες των Tiger Forces, υπό τη διοίκηση του Αρχιστράτηγου Suheil Al-Hassan.

Οι Tiger Forces διατάχθηκαν από την Ανώτατη Διοίκηση του Συριακού Στρατού να ηγηθούν της κύριας επιχείρησης κοντά στη διασταύρωση Abu Dhuhour στο νοτιοανατολικό Ιντλίμπ.

Επίσης, ενισχύσεις από το 5ο Σώμα του ΣΑΣ κατευθύνθηκαν προς τη νότια επαρχία του Ιντλίμπ, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν στην επιχείρηση.

Η επιχείρηση στο Ιντλίμπ είναι μέρος της μεγάλης κλίμακας επίθεσης του ΣΑΣ στη βορειοδυτική Συρία, που θα περιλαμβάνει επίσης τη βόρεια Λαττάκεια, τη βόρεια Χαμά και την πεδιάδα του Al-Ghaab (νοτιοδυτικά του Ιντλίμπ και βορειοδυτικά της Χαμά).


Καθώς ο Συριακός Αραβικός Στρατός ετοιμάζεται να απελευθερώσει και την τελευταία σπιθαμή γης υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών, στη Δύση οι "φιλάνθρωποι δημοκράτες" ετοιμάζουν την κοινή γνώμη για να δεχτεί μια νέα επίθεση κατά της Συρίας, με πρόσχημα τη "σωτηρία των αμάχων".


Ο Πάπας Φραγκίσκος προσεύχεται για τη σωτηρία των τρομοκρατών

Το Σάββατο ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση σε όσους έχουν επιρροή στη Συρία, να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον άμαχο πληθυσμό στο Ιντλίμπ.

"Οι άνεμοι του πολέμου φυσούν και δεχόμαστε ανησυχητικά νέα για τον κίνδυνο μιας πιθανής ανθρωπιστικής καταστροφής στη Συρία, στην περιοχή του Ιντλίμπ" είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στους χιλιάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγ. Πέτρου.
"Επαναλαμβάνω την από καρδιάς έκκλησή μου στη διεθνή κοινότητα και όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες, να χρησιμοποιήσουν τα όπλα της διπλωματίας, του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης, για να εξασφαλίσουν τον σεβασμό στα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα  και να διαφυλάξουν τις ζωές των άμαχων πολιτών."
Οι ενδείξεις πληθαίνουν ότι η Δύση ετοιμάζεται να παίξει για άλλη μια φορά το σενάριο της "χημικής επίθεσης εναντίον των αμάχων" από το "καθεστώς της Δαμασκού", ως πρόσχημα για να επιτεθεί στη Συρία και να εμποδίσει την απελευθέρωσή της  και το τέλος του μακρόχρονου πολέμου.


Η εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Heather Nauert
Στις 22 Αυγούστου, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, John Bolton, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της θα απαντήσουν "με ταχύτατο και κατάλληλο τρόπο" σε κάθε επιβεβαιωμένη χρήση χημικών όπλων στο Ιντλίμπ, ή οπουδήποτε αλλού στη Συρία.

Η εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Heather Nauert, επανέλαβε... σχεδόν copy paste  τη δήλωση: "οι ΗΠΑ θα απαντήσουν σε κάθε επιβεβαιωμένη χρήση χημικών όπλων στο Ιντλίμπ, ή οπουδήποτε αλλού στη Συρία... με ταχύτατο και κατάλληλο τρόπο."

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Jean-Yves Le Drian, την Κυριακή (2/9) δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι:
"Ο Άσσαντ κέρδισε τον πόλεμο, οφείλουμε να το ομολογήσουμε. Αλλά δεν έχει κερδίσει την ειρήνη."

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό, η Δύση θα προβεί σε αντίποινα αν χρησιμοποιηθούν χημικά όπλα εναντίον αμάχων στην επικείμενη μάχη του Ιντλίμπ.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι ακόμα και αν οι κυβερνητικές δυνάμεις καταφέρουν να ανακαταλάβουν το Ιντλίμπ, αυτό δεν θα επιλύσει τα προβλήματα, τα οποία πυροδότησαν τις πολεμικές συγκρούσεις πριν επτά χρόνια.

Στα τέλη Αυγούστου, ο Γάλλος Πρόεδρος Ε. Μακρόν είπε ότι το Παρίσι είναι έτοιμο να εξαπολύσει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας, αν η Δαμασκός χρησιμοποιήσει χημικά όπλα. Δήλωσε επίσης ότι φοβάται για μια τρομακτική ανθρωπιστική κρίση στο Ιντλίμπ και ότι περίμενε από τη Ρωσία και την Τουρκία να ασκήσουν πίεση  στη Συριακή κυβέρνηση για την κατάσταση στην περιοχή.


Ο πρέσβης της Συρίας στον ΟΗΕ, αλλά και ο πρέσβης της Ρωσίας, έδωσαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας στοιχεία για τις κινήσεις των τρομοκρατών στην περιοχή και προειδοποίησαν για τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων χημικών ουσιών από τους τρομοκράτες. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Walid Muallem, σε συνέντευξή του είπε ότι στα μάτια της κοινής γνώμης οι κατηγορίες των ΗΠΑ για υποτιθέμενες χημικές επιθέσεις έχουν γίνει άκρως αμφισβητήσιμες και χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για επίθεση στη Συρία.

"Ο λαός και η κυβέρνηση της Συρίας θέλουμε να λήξει ο πόλεμος, αλλά η ανάμειξη της Δύσης, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, το κάνει αυτό πολύ δύσκολο."

Ο Muallem τόνισε ότι η παρουσία των ΗΠΑ στη Συρία είναι παράνομη και ότι η Ουάσιγκτον δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να την δικαιολογήσει. 
"Η παρουσία των ΗΠΑ στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες Σύρους και κάθε φορά που οι τρομοκράτες βρίσκονται πολιορκημένοι από τον Συριακό Αραβικό Στρατό, η Ουάσιγκτον τους παρέχει προστασία. Έχει γίνει ολοφάνερο ότι κύριος στόχος της Ουάσιγκτον είναι η παράταση της κρίσης στη Συρία, για τα συμφέροντα του Ισραήλ" είπε ο Muallem.
Εξαιρετικά διαφωτιστικό για το τι συμβαίνει στο Ιντλίμπ της Συρίας, είναι το παρακάτω βίντεο:




Μετάφραση- επιμέλεια: Αθανασία Πέτσα

Σχόλια