Μακρόν: έγκλημα κατά της ανθρωπότητας το δουλεμπόριο στη Λιβύη


[Σχόλιο από τα Μαντάτα: Μα, γιατί το λέτε αυτό κ. Μακρόν; Η κατάσταση στη Λιβύη δεν είναι παρά άλλη μια λαμπρή νίκη της "αραβικής άνοιξης" που εσείς δημιουργήσατε!

Επίσης, θα θέλαμε πολύ να μας πείτε, τη συνεργασία της ΕΕ και συγκεκριμένα της Ιταλίας, με τη Λιβυκή ακτοφυλακή στην "επιστροφή" των μεταναστών που επιχειρούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο, πώς την χαρακτηρίζετε; 
Η Λιβύη έχει οριστεί υπεύθυνη γι' αυτήν τη δουλειά και αυτό που κάνουν είναι να επιτίθενται με άγαρμπο τρόπο στις βάρκες που επιχειρούν να περάσουν από Λιβύη στην Ιταλία, ακόμα και με κίνδυνο να τις βυθίσουν, να αρπάζουν και να συλλαμβάνουν τον κόσμο και να τους επιστρέφουν πίσω στη Λιβύη, ενώ τα Ιταλικά πλοία παρακολουθούν αμέτοχα. Αυτό φυσικά γίνεται μόνο στις περιπτώσεις που κάποια βάρκα φεύγει από τη Λιβύη λαθραία, δηλαδή δεν έχει πληρώσει τον δουλέμπορο!]


«Έγκλημα κατά την ανθρωπότητας» χαρακτήρισε το δουλεμπόριο Αφρικανών μεταναστών στη Λιβύη ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Πρόσφατα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN αποκάλυψε σε έρευνα του πως μετανάστες πωλούνται σε «δημοπρασίες» στη Λιβύη, η οποία αναμεταδόθηκε ευρέως από ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Πρέπει να μπορέσουμε να πάμε πολύ πιο μακριά για να εξαρθρώσουμε τα δίκτυα των διακινητών», είπε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους στη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γουινέας Άλφα Κοντέ, ο οποίος ασκεί και την προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης αυτήν την περίοδο.

Για τον Ε. Μακρόν, τα όσα αποκάλυψε το CNN στο ρεπορτάζ του ισοδυναμούν με «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Από τη διακίνηση και το δουλεμπόριο μεταναστών χρηματοδοτούνται «τρομοκρατικά δίκτυα», κατήγγειλε ο Γάλλος πρόεδρος. Τα κέρδη φτάνουν τα 30 δισεκατομμύρια σε ετήσια βάση και πλήττονται περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι. Το 80% των θυμάτων είναι γυναίκες και παιδιά.

Ο κ. Μακρόν επιβεβαίωσε την ανακοίνωση που έκανε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν ότι η Γαλλία θα ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητηθεί το θέμα. «Θα επιθυμούσα να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα στον αγώνα κατά των διακινητών που διαπράττουν τέτοια εγκλήματα και να συνεργαστούμε με όλες τις χώρες της περιοχής για να εξαρθρώσουμε τα δίκτυά τους», πρόσθεσε, ζητώντας επίσης να επιβληθούν κυρώσεις που να πλήττουν τους διακινητές.

Σχόλια