Η. Β. Κορέα είναι ένα "προπέτασμα καπνού" για την εισβολή ΗΠΑ - Ιορδανίας στη Συρία


«Ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ δήλωσε ότι η χώρα του έχει πληροφορίες ότι η Ιορδανία σκοπεύει να στείλει δυνάμεις στη νότιο Συρία σε συνεργασία με τις ΗΠΑ… ‘η Ιορδανία δεν είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Ό,τι θέλουν οι ΗΠΑ, αυτό θα γίνει’ δήλωσε ο Άσαντ.» (Midle East Monitor)

«Στην περίπτωση ενός ντεφάκτο διαμελισμού της Συρίας, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα κερδίσουν μια στρατηγικά σημαντική περιοχή. Είναι από την περιοχή του Ντέιρ Εζόρ που σχεδιάζεται να περάσει ο προτεινόμενος αγωγός φυσικού αερίου από το Κατάρ. Στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ βρίσκεται επίσης το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου, το Αλ-Ομάρ… η πόλη και η επαρχία έχουν ιδιαίτερη αξία, καθώς τα κοιτάσματα εκεί περιέχουν πολύτιμο αργό πετρέλαιο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή βενζίνης και πετρελαίου κίνησης.» (South Front)

Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να ξεκινήσουν προληπτικό επίθεση στη Βόρειο Κορέα. Το ρίσκο είναι μεγαλύτερο από τα κέρδη και, επιπλέον, οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να βυθιστούν σε μια σύγκρουση που δεν προωθεί τους γεωπολιτικούς τους στόχους. Οι απειλές δεν είναι παρά μια προσπάθεια να στρέψουν την προσοχή από τα σύνορα Συρίας – Ιορδανίας, όπου οι ΗΠΑ και η Ιορδανία συγκεντρώνουν στρατό και εξοπλισμό για εισβολή στη Συρία. Αυτό είναι που συμβαίνει στην πραγματικότητα. Το φιάσκο της Κορέας είναι ένα προπέτασμα καπνού.

Πράγματι, η διοίκηση Τραμπ εκμεταλλεύεται την κατάσταση με το παραπάνω, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θέλει πόλεμο με τη Βόρειο Κορέα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η Ουάσιγκτον θέλει να αναπτύξει το αμφιλεγόμενο σύστημα THAAD στη Νότιο Κορέα, αλλά χρειάζεται ένα πρόσχημα γι’ αυτό. Επομένως, η σατανική απειλή μιας «ασταθούς, εξοπλισμένης με πυρηνικά Βόρειας Κορέας» είναι η δικαιολογία που χρειάζεται η Ουάσιγκτον για να αναπτύξει τα νέα πολεμικά της συστήματα. Η αποστολή εξετελέσθη.

Το THAAD όμως, δεν στοχεύει στη Β. Κορέα, στοχεύει στην Κίνα. Η Κίνα το γνωρίζει και γι’ αυτό επανειλημμένα διαμαρτύρεται. Οι ΗΠΑ θέλουν να περικυκλώσουν την Κίνα και τη Ρωσία με στρατιωτικές βάσεις και πυραυλικά συστήματα που εντάσσονται στο ευρύτερο αμερικανικό πυρηνικό οπλικό σύστημα. Αυτά τα θανατηφόρα συστήματα αποτελούν κρίσιμο μέρος του σχεδίου της Ουάσινγκτον να στρέψει την Ασία και να κυβερνήσει τον κόσμο στον επόμενο αιώνα.

Ένα απόσπασμα από το πρακτορείο Tass:

«Τα αντιπυραυλικά συστήματα που αναπτύσσονται σε όλον τον κόσμο είναι μέρος ενός πολύ επικίνδυνου σχεδίου που στοχεύει στη διασφάλιση της γενικότερης συντριπτικής ανωτερότητας, υπονομεύοντας τα συμφέροντα ασφάλειας των άλλων χωρών… Η αρχιτεκτονική της πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ αλλάζει την στρατηγική ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή των επιθετικών όπλων και δημιουργεί ολοένα και πιο σοβαρούς κινδύνους για παγκόσμια αποσταθεροποίηση.»

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν το συνόψισε ως εξής:
«Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν αντιπυραυλικά συστήματα τα οποία» όταν θα είναι σε λειτουργία «θα έρθει κάποια στιγμή που ολόκληρη η πυρηνική μας δυνατότητα θα εξουδετερωθεί, κάτι που σημαίνει ότι ολόκληρη η παγκόσμια ισορροπία θα ανατραπεί… Αυτό σημαίνει ότι μία από τις δυνάμεις θα έχει απόλυτη ασφάλεια να κάνει ό,τι θέλει στις περιφερειακές συγκρούσεις. Μιλάμε για μια δύναμη χωρίς αντίπαλο στις παγκόσμιες συγκρούσεις. Αυτό μας υποχρεώνει να δημιουργήσουμε όπλα που θα μπορούν να ακυρώσουν ασύμμετρα το σύστημα.» (Tass)

Είναι η πυραυλική άμυνα κάτι που θα’ πρεπε να θέλουν οι Αμερικανοί πολίτες;
Σίγουρα όχι. Σκεφτείτε μόνο τον αριθμό των ανθρώπων που σκότωσε ο Θείος Σαμ τα τελευταία 16 χρόνια. Τώρα προσπαθήστε να φανταστείτε να εξαλειφθούν όλοι οι περιορισμοί στην αμερικανική επιθετικότητα και να μπορεί να διεξάγει τους αιματηρούς πολέμους της σε όλον τον κόσμο με ατιμωρησία…

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα’ δινε στις τρέλες της Ουάσιγκτον τέτοια δύναμη. Είναι η συνταγή για την παγκόσμια εξόντωση. Επίσης, απόλυτη ασφάλεια για μία χώρα, σημαίνει καμία ασφάλεια για όλες τις άλλες.

Η ανάπτυξη του συστήματος THAAD όμως, είναι μέρος μόνο του θεάτρου της Ουάσιγκτον στη Β. Κορέα. Ο εκφοβισμός χρησιμοποιείται επίσης και για να λαδώσει τη μηχανή του Στρατιωτικού-Βιομηχανικού Συμπλέγματος (ΣΒΣ).

Ιδού ένα απόσπασμα από το Hill:

«Οι πιέσεις του γερουσιαστή ΜακΚέιν για ένα ταμείο 7,5 δις δολαρίων για τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή Ασίας- Ειρηνικού, αποκτούν περισσότερη δυναμική καθώς αυξάνουν οι εντάσεις με τη Β. Κορέα. Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή συντάχθηκε με αυτήν την ιδέα αυτήν την εβδομάδα. ‘Αυτά τα χρήματα θα μας βοηθήσουν να συγκεντρώσουμε τους συμμάχους και τους συνεργάτες μας’ δήλωσε ο Πάτρικ Κρόνιν. Η πρόταση αυτή ήρθε περισσότερο στην επιφάνεια εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών για τη Β. Κορέα και το πυρηνικό της πρόγραμμα.»

Άρα, οι υπηρέτες του ΣΒΣ πίεζαν ήδη γι’ αυτό το τελευταίο άχρηστο σχέδιο, αλλά χρειάζονταν μια κρίση στη Β. Κορέα για να το βάλουν στην τελική ευθεία. Τυπικά, αυτό ονομάζεται «δημιουργική διαφήμιση», που σημαίνει να κατατρομοκρατήσεις τον κόσμο, ώστε να τους τσακίσεις. 

Άλλο ένα απόσπασμα από το ίδιο άρθρο:
«Θα’ θελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Μακ Κέιν και την επιτροπή του που πρότειναν και υποστηρίζουν την πρωτοβουλία για την σταθερότητα Ασίας – Ειρηνικού.» δήλωσε ο ναύαρχος Χάρρυ Χάρρις, διοικητής της Αμερικανικής Διοίκησης Ειρηνικού. «Αυτή η προσπάθεια διασφαλίζει τους τοπικούς μας συνεργάτες και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα στους πιθανούς μας αντιπάλους για την επίμονη δέσμευσή μας στην περιοχή.»
Οι κατασκευαστές όπλων λατρεύουν τον Μακ Κέιν.

Ένα ακόμα:

«Μπορούμε να ευχαριστήσουμε τη Β. Κορέα για ένα πράγμα» δήλωσε ο Χάρρυ Καζιάνις διευθυντής πολεμικών σπουδών στο Κέντρο Εθνικών Συμφερόντων. «Ότι ενισχύουν την ανισορροπία στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού.»

Πολύ ωραία, ας ευχαριστήσουμε τη Β. Κορέα για την αναπάντεχη τύχη των κατασκευαστών όπλων. Γιατί όχι; Ας στείλουμε στον Κιμ μια μεγάλη κάρτα του Βαλεντίνου, από τους φόρους των Αμερικανών πολιτών και με την υπογραφή του Μακ Κέιν φαρδιά πλατιά από κάτω.

Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική της Ουάσιγκτον απέναντι στη Β. Κορέα δεν έχει αλλάξει. Όλοι οι βρυχηθμοί και τα πυροτεχνήματα είναι απλώς μέρος μιας παράστασης τσίρκου που στήθηκε για να δικαιολογήσει επιπλέον αμυντικές δαπάνες και την ανάπτυξη πυραύλων. Ταυτόχρονα, τα ΜΜΕ προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή από καίριες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικά στα σύνορα Συρίας – Ιορδανίας, όπου οι ΗΠΑ έχουν συσπειρώσει τους πληρεξούσιους μαχητές τους σε έναν αυτοσχέδιο στρατό που (πιθανόν) θα εισβάλει στη Συρία, θα προχωρήσει προς το Ντέι Εζόρ, θα εγκαταστήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την κατεχόμενη περιοχή και θα διαμελίσει την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, εμποδίζοντας τις νόμιμες δυνάμεις να επανασυστήσουν τα σύνορα του κυρίαρχου κράτους της Συρίας. Αυτό φαίνεται να είναι το βασικό σχέδιο.

Ας δούμε το Middle East Monitor:
«Το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ λέει ότι η χώρα του έχει πληροφορίες ότι η Ιορδανία σχεδιάζει να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στη νότια Συρία, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ…
«Έχουμε αυτές τις πληροφορίες, όχι μόνο από τα ΜΜΕ, αλλά από διαφορετικές πηγές»…

Μιλώντας στην Ουάσιγκτον Ποστ ο βασιλιάς Αμπντουλάχ της Ιορδανίας δήλωσε και πάλι ότι σχεδιάζεται κοινή επιχείρηση εναντίον των τρομοκρατών. «Είναι μία πρόκληση, αλλά είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία.»

Το πρόσχημα για την εισβολή θα είναι ο πόλεμος εναντίον του ISIS, αλλά ο πραγματικός σκοπός θα είναι η κατάληψη του ανατολικού τμήματος της χώρας, σε εφαρμογή ενός σχεδίου που επινοήθηκε από το Ινστιτούτο Μπρούκινγκ πριν δύο χρόνια. Μετά από 6 χρόνια κεκαλυμμένης υποστήριξης των στρατιωτικών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, η διοίκηση Τραμπ φαίνεται να κλίνει προς μια πιο παραδοσιακή στρατιωτική προσέγγιση.

Ένα απόσπασμα από τους LA Times:
«Σύμφωνα με πληροφορίες, στρατιωτικές δυνάμεις της Ιορδανίας και των ΗΠΑ στα σύνορα της Ιορδανίας δίπλα στη νοτιοδυτική Συρία, ένας πιθανός πρόλογος μιας εκστρατείας, στην οποία αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Ιορδανία θα κατακλύσουν τους θύλακες του Ισλαμικού Κράτους στη λεκάνη του Γιαρμούκ κοντά στα νοτιοδυτικά σύνορα της Συρίας με το Ισραήλ και την Ιορδανία.»

Όπως είναι φυσικό, η Μόσχα ανησυχεί για τις εξελίξεις στα σύνορα της Ιορδανίας. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα πολύ σημαντικά για μας, που αφορούν στην κατάσταση στα σύνορα Συρίας – Ιορδανίας.»

Ανησυχητικό επίσης είναι το γεγονός ότι ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Μάτις, ταξιδεύει στη Μέση Ανατολή, συγκεντρώνοντας συμμάχους στην Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Ο Μάτις βλέπει τη διαμάχη στη Συρία ως έναν πόλεμο δι’ αντιπροσώπων μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν για την επιρροή στην περιοχή. Αυτή η εσφαλμένη οπτική είναι κοινή και σε όσους ασκούν επιρροή στη διοίκηση Τραμπ.

«Όπου υπάρχει φασαρία στην περιοχή, θα δεις το Ιραν» δήλωσε ο Μάτις σε επίσκεψή του στο Ριάντ, προσθέτοντας ότι οι χώρες εργάζονται «για να κάνουν κίνηση ματ στο Ιράν και στο μέγεθος της αναταραχής, στο μέγεθος της αποσταθεροποίησης που αυτό προκαλεί.»

Αυτές οι τελευταίες εξελίξεις έλαβαν χώρα μερικές μέρες πριν από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στην Αστάνα του Καζακστάν.

Σχόλια