Έκκληση της Συρίας προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: σταματήστε τα εγκλήματα κατά των αμάχων!


Ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, που δρα στη Συρία χωρίς έγκριση ούτε από τα ΗΕ ούτε από τη Δαμασκό, αρνήθηκε ότι διεξήγαγε αεροπορική επιδρομή με θύματα αμάχους στο Ντέιρ Ες Ζορ.

Ο Σύρος Υπουργός Εξωτερικών έκανε έκκληση στα ΗΕ να βάλουν ένα τέλος στα εγκλήματα κατά των αμάχων που διαπράττονται από τον Συνασπισμό.

"Για μία ακόμη φορά ζητούμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει την ευθύνη για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας και να προβεί σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να σταματήσουν τα βάρβαρα εγκλήματα που διαπράττει η παράνομη διεθνής συμμαχία εναντίον του συριακού λαού" ανέφερε στη δήλωσή του ο Υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο SANA.

Με δύο επιστολές που απευθύνονται στο ΓΓ του ΟΗΕ και τον επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Υπουργός κάνει λόγο για φονικές αεροπορικές επιδρομές την Δευτέρα [24/10] από αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφος στην περιοχή του Ντέιρ Ες Ζορ, για τις οποίες η Δαμασκός κατηγορεί την Ουάσιγκτον.
[...]

Ο συνασπισμός, που περιλαμβάνει πάνω από 70 μέλη, επεμβαίνει στρατιωτικά στη Συρία χωρίς τη συναίνεση της Δαμασκού ή την έγκριση των ΗΕ. Πρόσφατα η Δαμασκός επέκρινε τη δράση του, χαρακτηρίζοντάς την ως "εχθρική" και ως παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας και των αποφάσεων των ΗΕ.

Σχόλια