Η αλήθεια για την αρχή του πολέμου στη Συρία

Ο πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ομολογεί την αλήθεια για τις απαρχές του πολέμου στη Συρία! Η συνέντευξη έγινε viral στα αραβικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ταυτόχρονα, ένα άκρως απόρρητο έγγραφο της NSA που διέρρευσε και δημοσιεύθηκε, επιβεβαιώνει ότι η ένοπλη αντιπολίτευση της Συρίας έπαιρνε απευθείας εντολές από ξένες κυβερνήσεις από τα πρώτα χρόνια της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με έγκυρο Σύρο αναλυτή, η συνέντευξη αυτή αποτελεί υψηλού επιπέδου "δημόσια παραδοχή συμπαιγνίας και συνεργασίας τεσσάρων χωρών, με σκοπό την αποσταθεροποίηση ενός ανεξάρτητου κράτους και πιθανή υποστήριξη της Αλ Νούσρα". 

Επίσης, "αυτή η παραδοχή θα βοηθήσει τη Δαμασκό να τεκμηριώσει τις κατηγορίες για επίθεση στην ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία της Συρίας. Θα αποτελέσει τη βάση για την διεκδίκηση αποζημιώσεων."

Ο πρώην πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι η χώρα του, μαζί με την Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ, ξεκίνησαν να προμηθεύουν με όπλα τους τζιχαντιστές "από την πρώτη στιγμή".
Οι αποκαλύψεις του πρώην πρωθυπουργού σκοπό είχαν να δικαιολογήσουν την υποστήριξη του Κατάρ στους τρομοκράτες και να τονίσουν τις ευθύνες των ΗΠΑ που, ουσιαστικά, τους άφησαν να σηκώσουν το βάρος του πολέμου εναντίον του Άσαντ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, όλα συντονίζονταν από δύο επιχειρησιακά κέντρα, το ένα στην Ιορδανία και το άλλο στην Τουρκία.

Σχόλια