Νεκρός από πυρά του Ισραηλινού στρατού κατοχής ο Ιμπραήμ Αμπού Τουράγια


Παγκόσμια συγκίνηση προκάλεσε η είδηση για τη δολοφονία του Ιμπραήμ Αμπού Τουράγια, στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.


Ο Τουράγια συμμετείχε σε κάθε διαδήλωση κατά της κατοχή στη Λωρίδα της Γάζας, έχοντας χάσει τα πόδια του σε Ισραηλινή επιδρομή το 2008.

Διεθνή συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του νεαρού Ιμπραήμ Αμπού Τουράγια. Πρόκειται για τον 29χρονο Παλαιστίνιο που είχε χάσει και τα δύο του πόδια σε μια ισραηλινή επιδρομή το 2008 και έκτοτε, εξελίχθηκε σε εμβληματική μορφή του αγώνα των Παλαιστινίων, συμμετέχοντας με το αμαξίδιό του σε κάθε διαδήλωση που λάμβανε στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.

Το ίδιο έκανε και το απόγευμα της Παρασκευής, όμως δυστυχώς δεν κατάφερε να ξεγελάσει για δεύτερη φορά τον θάνατο.

Φωτογραφίες του 29χρονου Παλαιστίνιου, από προηγούμενες διαδηλώσεις, με τα χέρια υψωμένα ή ενώ κρατάει την παλαιστινιακή σημαία, κυκλοφόρησαν ευρύτατα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μετά την είδηση του θανάτου του, κατά τη διάρκεια άλλης μιας μέρας διαδηλώσεων κι επεισοδίων, μετά την αναγνώριση από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Την ίδια ημέρα, σκοτώθηκαν ακόμα τρεις Παλαιστίνιοι.


Σχόλια