Πώς το Ισραήλ έμαθε να μην ανησυχεί και να αγαπά τους Ευρωπαίους νεο-ναζί


Εδώ και χρόνια, ακροδεξιές ομάδες σε όλη την Ευρώπη, επιδιώκουν να ισχυροποιήσουν τους δεσμούς τους με το κράτος του Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι 20 - 30 χρόνια πριν, θεωρούσαν τους εβραίους ως τον νούμερο 1 εχθρό τους.

Η εποχή του λεγόμενου "πολέμου κατά της τρομοκρατίας" ήρθε να τα αλλάξει όλα αυτά, τοποθετώντας πλέον το Ισλάμ στη θέση του αποδιοπομπαίου τράγου, σε μεγάλο μέρος του Δυτικού κόσμου και ειδικά ανάμεσα στις ακροδεξιές οργανώσεις. Από το 1981, ο αείμνηστος Παλαιστίνιος διανοούμενος, Edward Said, έγραφε επικριτικά στο "Covering Islam, πώς τα Δυτικά ΜΜΕ απεικονίζουν τον "κόσμο του Ισλάμ" να "βουλιάζει στην θρησκοληψία, τον πρωτογονισμό και την οπισθοδρόμηση".

Αυτά τα κακόβουλα δημοσιεύματα έφτασαν στο απόγειό τους μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους το 2001. Οι ακροδεξιές ομάδες βρήκαν νέο αποδιοπομπαίο τράγο και οι περισσότερες αποφάσισαν να μετριάσουν ή να καμουφλάρουν την αντι-εβραϊκή τους ατζέντα. Πλήθος χολή χύθηκε από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τους πολιτικούς, στο πλαίσιο της πολεμικής προπαγάνδας για την εισβολή στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, καθώς η εστίαση στον μουσουλμάνο "μπαμπούλα" αύξανε τις πιθανότητες για νέες στρατολογήσεις.

Ακροδεξιές οργανώσεις που, ιστορικά, ήταν αντισημιτικές, όλο και περισσότερο αγκάλιαζαν το αυτοαποκαλούμενο "ιουδαϊκό κράτος". Οι Ευρωπαίοι φασίστες άρχισαν να νιώθουν άνετα με το Σιωνισμό, προκειμένου να γίνουν "κοσέρ στο Ισραήλ", όπως το έθεσε πρόσφατα ένας ακροδεξιός πολιτικός.

Ο αρχηγός του ΒΝΡ, Nick Griffin, που μέχρι τότε ανήκε στους αρνητές του Ολοκαυτώματος του Εθνικού Μετώπου, το 2009 δήλωσε ότι κατάφερε να μεταστρέψει το κόμμα του από "μια πραγματικά αντισημιτική και ρατσιστική οργάνωση, σε ένα πολιτικό κόμμα που... υποστηρίζει πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες της Χαμάς".

Ο ιδρυτής του English Defence League, Tommy Robinson, αναλογίζεται πώς "στις πρώτες μας διαδηλώσεις... ανεμίζαμε τη σημαία του Ισραήλ, το Άστρο του Δαυίδ. Στην πρώτη μου δημόσια ομιλία, στο Ληντς, φορούσα το Άστρο του Δαυίδ. Ο λόγος ήταν ότι το Ισραήλ είναι ένα λαμπρό αστέρι δημοκρατίας. Αν πέσει το Ισραήλ, πέφτουμε όλοι."

Πιο πρόσφατα, ένας αντι-παλαιστίνιος μπλόγκερ, ξενάγησε τον Ρόμπινσον στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και στη Συρία και αυτός φωτογραφήθηκε πάνω σε ένα άρμα με Ισραηλινούς στρατιώτες.

Οργανώσεις όπως το EDL και το BNP έχουν τις ρίζες τους σε νεο-ναζιστικές και φασιστικές συμμορίες, οι οποίες συχνά έχουν επιτεθεί σε έγχρωμους και μετανάστες. Πολλοί από αυτούς ήταν, αφελώς, αντισημίτες. Για κάτι τέτοιες ομάδες, ο εναγκαλισμός με το "ιουδαϊκό κράτος" δεν είναι τόσο αντιφατικός όσο φαίνεται εν πρώτοις. Άλλωστε, η αποστολή του Σιωνισμού ήταν να απομακρύνει τους Ευρωπαίους εβραίους από την Ευρώπη - το ίδιο που επιδιώκουν και οι αντισημίτες.

Τα τελευταία χρόνια, η ακροδεξιά στην Ευρώπη ανεβάζει ανησυχητικά τα εκλογικά της ποσοστά. Η αντιμεταναστευτική ανησυχία αποτέλεσε τον κύριο πόλο έλξης. Και επειδή ο "αντιτρομοκρατικός" πόλεμος εναντίον χωρών που στην πλειοψηφία τους είναι μουσουλμανικές, δεν έληξε ποτέ, αυτή η ανησυχία είναι επίσης και αντι-μουσουλμανική.

Οι στενότεροι δεσμοί με το Ισραήλ αποτελεί από τη σκοπιά αυτών των οργανώσεων ένα είδος "εξαγνισμού". Επίσης, τους δίνει και κάποια αξιοπιστία στην εξωτερική τους πολιτική, καθώς τα κυρίαρχα κόμματα στην Ευρώπη θεωρούν το Ισραήλ ως σύμμαχο κράτος - ακόμα κι αν κατά καιρούς προβαίνουν σε ανέξοδες επικρίσεις για τις παράνομες κρατικές εποικιστικές του πολιτικές.


Ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος "Ελευθερία" της Αυστρίας, Heinz-Christian Strache, επισκέφτηκε το Ισραήλ, μετά από πρόσκληση βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος Likud και καλωσόρισε ακροδεξιούς ακτιβιστές του κινήματος "Temple Mount" (το οποίο επιδιώκει να καταστρέψει το τέμενος Al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ. O Strache ηγείται ενός κόμματος που ιδρύθηκε από πρώην Ναζί, μετά τον ΒΠΠ και ο ίδιος ανήκε σε μια ομάδα που αυτοπροσδιοριζόταν ως "Νεολαία Χίτλερ". Το κόμμα του Στράσε ήρθε τρίτο στις πρόσφατες εκλογές και διαπραγματεύεται τη συμμετοχή του σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Ομοίως και το ακροδεξιό κόμμα "Εναλλακτικοί για τη Γερμανία (Alternative for Germany - AfD) κέρδισε 100 έδρες στις εκλογές του Σεπτέμβρη και ήρθε τρίτο. Και εδώ, βασικοί στόχοι αυτού του κόμματος είναι οι επιθέσεις σε μετανάστες και Μουσουλμάνους και έχει κοινούς σκοπούς με το Ισραήλ.

Σε μια συνέντευξή του σε Ισραηλινό δημοσιογράφο, ο αντιπρόεδρος του AfD δήλωσε ότι το Ισραήλ "μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για τη Γερμανία... το Ισραήλ είναι μια δημοκρατία, με μια ελεύθερη και πλουραλιστική κοινωνία. Ταυτόχρονα, το Ισραήλ προσπαθεί να διατηρήσει τη μοναδικότητα της κουλτούρας και των παραδόσεών του. Αυτό θα μπορούσε να γίνει και στη Γερμανία και σε κάθε άλλο κράτος." Οι ηγέτες του AfD επισκέφτηκαν και αυτοί το Ισραήλ και υποστηρίχθηκαν από τον Yehuda Glick, τον ίδιο ακτιβιστή που κάλεσε και τον Αυστριακό Στράσε, του ακροδεξιού κινήματος Temple Mount, το δε AfD υιοθετεί ανοιχτά, ναζιστική ρητορική.

Όπως τόνισε πρόσφατα ο επιφανής Αμερικανός Παλαιστίνιος, Joseph Massad, αυτοί οι δεσμοί ανάμεσα σε φασιστικά (παραδοσιακά αντι-ιουδαϊκά) κόμματα και το Ισραήλ, στην πραγματικότητα είναι μακροχρόνιοι και η αρχή τους εντοπίζεται στην ίδια την ίδρυση του Σιωνισμού.

Ο Σιωνισμός, ένα κίνημα που ιδρύθηκε στην Προτεσταντική Χριστιανική θεολογία, "το σχέδιο της χιλιετίας για την επίσπευση της Δευτέρας Παρουσίας" έχει ως στόχο την "επιστροφή" των Εβραίων στην Παλαιστίνη. Όπως περιγράφει ο Massad "οι Ευρωπαίοι εβραίοι αντιστάθηκαν και μαζί με τους αμερικανούς ομόθρησκούς τους ακόμα αντιστέκονται σε αυτόν τον μαζικό αυτο-εκτοπισμό τους από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ σε μια μακρινή, ασιατική γη."

Η σύγκλιση ανάμεσα στον Σιωνισμό και τον αντισημιτικό ευρωπαϊκό φασισμό δεν είναι τυχαία. Βασίζεται στην κοινή πεποίθηση ότι οι ευρωπαίοι εβραίοι είναι στην πραγματικότητα "ξένο σώμα" στην Ευρώπη. Ο Σιωνισμός θέλει να τους ξαποστείλει στην Παλαιστίνη, ενώ ο Ναζισμός θέλει να τους ξαποστείλει γενικώς. Η συνέχιση στις μέρες μας αυτής της συμμαχίας του Ισραήλ, είναι ακόμα ένα δείγμα της χρεωκοπίας του.

Σχόλια