Ξεκινά η ανοικοδόμηση στους παράνομους οικισμούς εποίκων της Δυτικής Όχθης


Οι Ισραηλινές αρχές κατοχής ξεκίνησαν να χτίζουν σπίτια σε έναν καινούριο, παράνομο οικισμό εποίκων, βόρεια της πόλης της Δυτικής Όχθης, Ραμάλα, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Quds Press.
Το Ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι Channel 7 μετέδωσε ότι οι δυνάμεις κατοχής ξεκίνησαν την κατασκευή 36 κινητών σπιτιών στον οικισμό Amichai και ότι οι έποικοι θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Ο οικισμός θα μπορεί να στεγάσει 300 σκληροπυρηνικούς εποίκους από την παράνομη ισραηλινή προφυλακή Amona στη Δυτική Όχθη, η οποία είχε εκκενωθεί με τη βία πριν ένα χρόνο, όταν ένα Ισραηλινό δικαστήριο έβγαλε απόφαση ότι τα σπίτια τους βρίσκονταν σε ιδιωτική γη Παλαιστίνιων.

Τον Ιούνιο πέρυσι, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινούσαν εργασίες για νέους εποικισμούς. Πρόκειται για τον πρώτο επίσημα εγκεκριμένο οικισμό εποίκων μετά το 1993, ενώ πολλές παράνομες προφυλακές έχουν στηθεί από εποίκους και οι αρχές δεν κάνουν σχεδόν τίποτα γι' αυτές τις επιθέσεις στην Παλαιστινιακή γη.

"Μετά από δεκαετίες, έχω την τιμή να είμαι ο πρώτος πρωθυπουργός που χτίζει έναν οικισμό εποίκων στην Ιουδαία και τη Σαμάρια (Δυτική Όχθη)... Δεν έχει υπάρξει, και ούτε θα υπάρξει ποτέ καλύτερη κυβέρνηση για τους εποίκους από τη δική μας" δήλωσε ο Νετανιάχου.

Σχόλια