Επίθεση των τζιχαντιστών στη Δαμασκό


Τουλάχιστον 2 άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα, στην κατοικημένη περιοχή Rukn Eddin, όταν μαζική επίθεση με ρουκέτες που εξαπέλυσαν οι Ισλαμιστές αντάρτες χτύπησε κτίριο στην Ανατολική Γκούτα.
Ο φονικός πύραυλος, το πιθανότερο, κατασκευάστηκε και εκτοξεύτηκε από την οργάνωση Jaysh al-Islam που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία.


Πριν μερικές ημέρες, ένα ανώτερο στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης είχε απειλήσει, μέσω ενός τουίτ, να κλιμακώσουν τις επιθέσεις στη Δαμασκό, ως απάντηση στην επίθεση που δέχεται από τον Συριακό Αραβικό στρατό το προπύργιο των ανταρτών στην Ανατολική Γκούτα.

Ο ίδιος ανάρτησε φωτογραφίες ενός καινούριου πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς, πιθανότατα του ίδιου με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε σήμερα.

Εντωμεταξύ, δεκάδες οβίδες όλμων χτυπούν τη συριακή πρωτεύουσα από νωρίς το πρωί, τραυματίζοντας πολίτες και προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός συνεχίζει να χτυπά θέσεις των ανταρτών και τα αρχηγεία τους στην Ανατολική Γκούτα, με το πυροβολικό, με πυραύλους και με αεροπορικές επιδρομές.






Σχόλια