Βομβίστρια αυτοκτονίας... αυτοκτόνησε και ΔΕΝ δολοφονήθηκε από τη ρωσική αστυνομία


Μια γυναίκα ανατινάχθηκε κοντά σε σημείο ελέγχου στην πόλη Γκρόζνι, πρωτεύουσα της ρωσικής επαρχίας της Τσετσενίας, σε απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης. Η ταχεία αντίδραση της αστυνομίας ήταν τέτοια, ώστε να μην υπάρξουν επιπλέον θύματα από το περιστατικό. 

Κάποια στιγμή οι αστυνομικοί πρόσεξαν τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε η γυναίκα και της έριξαν μια προειδοποιητική βολή. Η γυναίκα τότε πυροδότησε τον μηχανισμό, περίπου 75 μέτρα μακριά από το σημείο ελέγχου. Η βομβίστρια αυτοκτονίας ήταν το μοναδικό θύμα αυτής της επίθεσης και δεν υπήρξαν άλλοι τραυματισμοί, διαβεβαιώνει η αστυνομία. 

Η γυναίκα πλησίαζε το σημείο ελέγχου της αστυνομίας, στο κέντρο της Γκρόζνι, όταν οι αστυνομικοί πρόσεξαν ότι φερόταν "παράξενα". Της ζήτησαν να σταματήσει για εξακρίβωση στοιχείων. Αντί γι' αυτό, η γυναίκα άρχισε να τρέχει προς το σημείο ελέγχου. 

Η ταυτότητα της γυναίκας δεν αποκαλύφθηκε, ωστόσο τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι είναι κάτοικος του Ντάγκεσταν, μιας γειτονικής επαρχίας, και ότι ήταν γνωστή στις δυνάμεις ασφαλείας. Η αστυνομία τώρα ερευνά το ενδεχόμενο να είχε συνεργούς. 


Σχόλια