Παραβιάζουν τη συμφωνία αποκλιμάκωσης οι τρομοκράτες στη Συρία

Παραβιάζουν τη συμφωνία αποκλιμάκωσης οι τρομοκράτες στη Συρία

Σήμερα (21/11) ο Συριακός Αραβικός Στρατός (ΣΑΣ) ανταπάντησε σε νέα παραβίαση της Ρωσο-Τουρκικής συμφωνίας αποκλιμάκωσης, στην επαρχία νότια της Χαμά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

"Τρομοκρατικές ομάδες της οργάνωσης Horas al-Din, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, εκτόξευσαν σειρά πυραύλων που έπεσαν περιμετρικά της πόλης Suran, προκαλώντας υλικές ζημιές" αναφέρει το ρεπορτάζ του SANA.

Το πυροβολικό και οι εκτοξευτές πυραύλων του ΣΑΣ απάντησαν με τον βομβαρδισμό αρκετών θέσεων της Χοράς Αλ Ντιν και των συμμάχων της στη νότια Χαμά, καταστρέφοντας εκτοξευτές πυραύλων της τρομοκρατικής ομάδας.

Η Χοράς Αλ Ντιν και άλλες ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στη βορειοδυτική Συρία έχουν εγκαταστήσει από τον προηγούμενο μήνα, μια κοινή αίθουσα επιχειρήσεων, με την ονομασία “Wa Harid al-Muminin”. Έκτοτε, αυτή η αίθουσα επιχειρήσεων εργάζεται για το σαμποτάρισμα της συμφωνίας αποκλιμάκωσης.

Σύμφωνα με αυτήν την συμφωνία, η Τουρκία είναι υπεύθυνη για την εξουδετέρωση των ακραίων ομάδων στη βορειοδυτική Συρία. Ως τώρα πάντως, η Άγκυρα δεν έχει λάβει κανένα μέτρο σ' αυτήν την κατεύθυνση.

Σχόλια