Στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων του Ιράν, ο στρατός των ΗΠΑ

Στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων του Ιράν, ο στρατός των ΗΠΑ!

Απαντώντας στην απόφαση της Ουάσιγκτον να συμπεριλάβει την Επαναστατική Φρουρά του Ιράν στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων, το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν ανακήρυξε τις ΗΠΑ ως "τρομοκρατική κυβέρνηση" και τη CENTCOM ως "τρομοκρατική ομάδα".

Η Τεχεράνη χαρακτήρισε την απόφαση των ΗΠΑ "παράνομη και παράλογη κίνηση" και εξέδωσε ανακοίνωση του Ανώτατου Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, του οποίου ηγείται ο Πρόεδρος της χώρας Χασάν Ρουχανί, η οποία αναφέρει ότι ανακηρύσσουν τις ΗΠΑ ως "τρομοκρατική κυβέρνηση και την Κεντρική Διοίκηση, γνωστή ως CENTCOM, όπως και όλες τις συνεργαζόμενες με αυτήν οργανώσεις, ως τρομοκρατικές ομάδες".

Στην ανακοίνωση κατηγορείται η CENTCOM για πρόκληση βλάβης στην εθνική ασφάλεια του Ιράν, όπως και για καταστροφή της ζωής "Ιρανών και μη Ιρανών", για την προώθηση των "επιθετικών πολιτικών" των ΗΠΑ στη Δυτική Ασία. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι η ΗΠΑ "εμπλέκονται" στους θανάτους του λαού της Υεμένης, όπου ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία έχει εξαπολύσει μια βάρβαρη στρατιωτική επίθεση εναντίον των Σιιτών Χούτις. Η Ουάσιγκτον εδώ και πολύ καιρό παρέχει πληροφορίες και επιχειρησιακή υποστήριξη στη ΣΑ, όπως επίσης και όπλα, μέσα από συμφωνίες πώλησης, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους "ήταν πάντα υποστηρικτές εξτρεμιστικών ομάδων και τρομοκρατών στην περιοχή της Δυτικής Ασίας" λέει η ανακοίνωση του Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για "τις επικίνδυνες συνέπειες των ενεργειών της".

Νωρίτερα στις 8/4, ο Πρόεδρος Ντ. Τραμπ είχε ανακοινώσει την απόφαση των ΗΠΑ να χαρακτηρίσουν την επίλεκτη στρατιωτική μονάδα του Ιράν, ως "τρομοκρατική οργάνωση". Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν καταδίκασε την απόφαση ως "παράνομη και επικίνδυνη ενέργεια", η οποία αποτελεί "σημαντική απειλή για την τοπική και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και επίσης παραβιάζει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου".


Πηγή: rt

Σχόλια