Το δικό τους αφήγημα, με τα δικά τους νούμερα…

του Γρηγόρη Αντωνάκου

Η «πανδημία» καλά κρατεί, το θανατικό, όπως παρουσιάζεται, θυμίζει τον Ιμπραήμ στον Μοριά το 1824, ενώ η δήλωση του φερόμενου ως πρωθυπουργός ήταν σαφής: ή όλοι θα εμβολιαστούμε ή όλοι θα πεθάνουμε. Ας δούμε, λοιπόν, πώς βγαίνουν τα παραπάνω συμπεράσματα:

Ο πληθυσμός της Ευρώπης έχει φτάσει τα 750εκ. ψυχές,
ενώ οι θάνατοι από την COVID-19 καταγράφονται από τον Π.Ο.Υ. στους 1,2εκ.

Αυτό σημαίνει πως η πιθανότητα να πεθάνεις εξ αιτίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη είναι 0,16% (με την επιφύλαξη της διάγνωσης με rapid-test ή/και της καταγραφής θανάτων από εγκεφαλικά ή… πτώσεις από σκάλα ως από COVID).

Κατ’ αρχάς παραθέτω το κλασικό επιχείρημα των αντιεμβολιαστών: όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες. Αρχικά, λοιπόν, καλείται ο καθένας να αποφασίσει εάν θα ρισκάρει οποιαδήποτε πιθανότητα παρενέργειας για να αποφύγει έναν κίνδυνο της τάξης του 0,16%. Ακόμα περισσότερο όμως τα επίσημα νούμερα των παρενεργειών (στον βαθμό που δηλώνονται από τους εμβολιασμένους και αναγνωρίζονται ή/και καταγράφονται από κάθε κράτος) έχουν ως εξής:

Ο αριθμός των εμβολιασμένων δηλώνεται στα 245εκ. 

https://vaccinetracker.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/vaccine-tracker.html#uptake-tab

Το νούμερο αυτό λαμβάνεται από το ECDC και αφορά το σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών. Η παρακολούθηση των παρενεργειών των εμβολίων είναι τρομερά δύσκολη, όπως αναγνωρίζεται και σε σχετικό άρθρο του Nature.

Στην ευρωπαϊκή ένωση των 448εκ. ψυχών, οι καταγεγραμμένες παρενέργειες ανά εμβόλιο, δίνονται σε επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ε.

Μία σύνοψη της κατακερματισμένης καταγραφής βρίσκεται στη σελίδα VACCINE IMPACT η οποία δίνει 870χιλ. σοβαρές παρενέργειες (συμπεριλαμβανομένων των θανάτων). Αν υποθέσουμε ομοιόμορφη κατανομή των παρενεργειών αυτών και στις εκτός της Ε.Ε. χώρες, μπορούμε να υπολογίσουμε τον αριθμό των πανευρωπαϊκών παρενεργειών στο 1,5εκ. δίνοντας ποσοστό 0,61%. Αυτό σημαίνει πως κάθε άνθρωπος ο οποίος εμβολιάζεται αναλαμβάνει ένα ρίσκο να υποστεί σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του, το οποίο είναι τέσσερις (4) φορές μεγαλύτερο από την πιθανότητα να πεθάνει από COVID! Και αυτό, βάσει των επίσημων στοιχείων, με κάθε επιφύλαξη για το αν αυτά αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Τα παραπάνω επίσημα ποσοστά αφορούν το σύνολο του πληθυσμού. Αντιλαμβάνεται κανείς πως, εάν περιορίσουμε τα δεδομένα σε μεγαλύτερες ηλικίες ή/και πληθυσμό με υποκείμενα νοσήματα, η διαφορά αυτή θα εξισορροπείται. Αντίθετα, σε ηλικίες μικρότερες (κάτω των 45 γενικά ή κάτω των 60 για ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν αρρύθμιστες χρόνιες ασθένειες), όπου οι επιπτώσεις της νόσου είναι αποδεδειγμένα ηπιότερες, η διαφορά των ποσοστών εκτοξεύεται πάνω απ’ το δεκαπλάσιο.

Θα αφήσουμε τα συμπεράσματα και τις αποφάσεις στον αναγνώστη, θυμίζοντας μόνο πως, όπως μάθαμε σε ρεπορτάζ τουίδιου του κ. Ευαγγελάτου, με ποσοστό μυοκαρδίτιδας 0,12% (6 περιπτώσεις σε 5000 εμβολιασμούς) στο Ισραήλ, η ίδια η Pfizer διέκοψε το πρόγραμμα εμβολιασμού στους νέους, θεωρώντας το ποσοστό υψηλό και ότι το πρόγραμμα χρήζει επανεξέτασης.

Θυμίζουμε στον αναγνώστη πως στο πιο πάνω συμπέρασμα της Pfizer (το οποίο αφορά τον εμβολιασμό των νέων) έφτασε και έρευνα της βρετανικής εταιρίας ιατρικών ερευνών TheEvidence-Based Medicine Consultancy Ltd, για το σύνολο του εμβολιαστικού προγράμματος.

Σχόλια