Μαζική απεργία πείνας για την απελευθέρωση του Οτσαλάν


Πολιτικοί κρατούμενοι του παράνομου στην Τουρκία Εργατικού Κουρδικού Κόμματος (ΡΚΚ) και του Κουρδικού Κόμματος Απελευθέρωσης των Γυναικών, ξεκίνησαν απεργία πείνας, απαιτώντας την απελευθέρωση του αρχηγού τους, Αμπντουλά Οτσαλάν, από τη φυλακή.
Η μαζική απεργία πείνας έρχεται ως συνέχεια των διαμαρτυριών που ξέσπασαν σε τρεις φυλακές της Τουρκίας, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία ο Ερντογάν και το κόμμα του (ΑΚΡ) διεκδικούν τη μονοπώληση της εξουσίας.

«Το ΑΚΡ προσπαθεί να εκφοβίσει την αντιπολίτευση με μέτρα εκτάκτου ανάγκης, συλλήψεις, κρατήσεις και τα βασανιστήρια θεωρούνται πλέον μέρος της τυπικής διαδικασίας» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΡΚΚ, DenisKaya, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Firat.

«Καθημερινά, οι φίλοι μας που εξορίζονται από τη μία φυλακή στην άλλη, υφίστανται σωματικές έρευνες γυμνοί και βασανίζονται. Καθημερινά γίνονται επιδρομές στα κελιά μας και μας αρπάζουν τα υπάρχοντα, ενώ τα γράμματα που γράφουμε στα Κουρδικά, δεν αποστέλλονται, με τον χαρακτηρισμό «άγνωστη γλώσσα».

Οι απεργίες πείνας θα συνεχιστούν, καθώς και οι διαμαρτυρίες, και «θα συνεχίσουμε να απορρίπτουμε και να προβάλλουμε αντίσταση σ’ αυτό το φασιστικό και ρατσιστικό σύστημα».

Σχόλια