Η πρώτη παρτίδα ανταρτών εγκαταλείπει το τελευταίο οχυρό της, στην πόλη Χομς της Συρίας


Τουλάχιστον 2.000 άτομα εγκατέλειψαν την τελευταία ανταρτοκρατούμενη περιοχή στην πόλη Χομς, μετά από συμφωνία με τη Συριακή κυβέρνηση.



Οι ομάδα που περιλαμβάνει και περίπου 150 στρατιωτικούς, είναι η πρώτη από τις πολλές που θα εγκαταλείψουν την περιοχή Al-Waer τις επόμενες εβδομάδες.



Με τη συμφωνία που επετεύχθη με τη διαμεσολάβηση της Ρωσίας, μεταξύ των δυνάμεων των ανταρτών και της συριακής κυβέρνησης, οι αντάρτες συμφώνησαν να παραδώσουν το τελευταίο οχυρό τους και να εκκενωθούν από τη Χομς στη βόρεια επαρχία και το Ιντλίμπ και την Τζαραμπλούς κοντά στα τουρκικά σύνορα.



Περίπου 20.000 άτομα - μεταξύ των οποίων 300 στρατιωτικοί - εκδήλωσαν επιθυμία να μεταβούν σε μία από τις τρεις συμφωνημένες περιοχές. Ο αριθμός αναμένεται να φτάσει τις 30.000, καθώς εφαρμόζεται η συμφωνία. Περίπου 10.000 επέλεξαν να παραμείνουν, αφού ξεκαθαρίσει η κατάστασή τους με τη συριακή κυβέρνηση.



Σε αντάλλαγμα, οι κυβερνητικές δυνάμεις θα άρουν άμεσα την πολιορκία, θα βοηθήσουν τα κονβόι και θα τους παρέχουν εύκολη πρόσβαση στην περιοχή.

Σχόλια