Συνεχίζονται οι κινήσεις για την υιοθέτηση από τον ΟΗΕ της έκθεσης UN ESCWA


Μετά την απόφαση του ΓΓ του ΟΗΕ, Α. Γκουτιέρες, να αποσύρει την έκθεση της Επιτροπής του ΟΗΕ, ESCWA, η οποία καταγγέλλει το Ισραήλ για επιβολή καθεστώτος απαρτχάιντ στον Παλαιστινιακό λαό, 
μετά την παραίτηση της προέδρου της Επιτροπής, Rima Khalaf, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πιέσεις που δέχτηκε να αποσύρει την έκθεση,
κι ενώ "βουίζει το σύμπαν" ότι η απόσυρση έγινε μετά από ισχυρές πιέσεις από Ισραήλ και ΗΠΑ, (κάτι που ο Γκουτιέρες επιμένει να διαψεύδει...)
η υπόθεση της υιοθέτησης της έκθεσης από τον ΟΗΕ δεν έχει κλείσει.

Αραβικές και Παλαιστινιακές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα με επιστολή τους, ζητούν από τον Γκουτιέρες να αναθεωρήσει την απόφασή του για απόσυρση της έκθεσης.

Την επόμενη εβδομάδα, ο ΓΓ του ΟΗΕ θα παρευρεθεί στην Αραβική Σύνοδο που θα γίνει στην Ιορδανία, όπου αναμένεται να συζητηθεί και αυτό το θέμα. Επίσης, θα παρουσιαστεί αναφορά του Συμβουλίου Ασφαλείας, σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης του ΟΗΕ να σταματήσει ο εποικισμός από τους Ισραηλινούς στην Παλαιστινιακή επικράτεια.

(Το πλήρες κείμενο της απόφασης του ΟΗΕ για τους εποικισμούς.)

(Το πλήρες κείμενο της έκθεσης της ESCWA.)

Εντωμεταξύ, συνεχίζεται η καμπάνια συλλογής υπογραφών, που ζητούν από τον ΟΗΕ είτε να υιοθετήσει την έκθεση, είτε να απαντήσει τεκμηριωμένα πού υπάρχουν λάθη ή ανακρίβειες σε αυτήν.)

Σχόλια