Η Βενεζουέλα στα νύχια της CIA



Γράμμα και γραφή από το Facebook

(Καιρό τώρα ήθελα να γράψω όσες εμπειρίες είχα από τη χώρα αυτή αλλά δίσταζα... Σ' ένα ταξίδι
αστραπής στο βάθος μιας δεκαετίας δεν σου δίνει το δικαίωμα αυτό... Παρακολουθούσα έτσι στενά τα τεκταινόμενα με τις μύριες όσες επιφυλάξεις για την ελώδη δυτική πληροφόρηση... Και δικαιώθηκα. Αλίευσα ένα κείμενο εξαιρετικό από το Facebook που προέρχεται από επώνυμο χρήστη. Δημήτρης Σωτηρόπουλος ονομάζεται και γράφει τα εξής που συμπίπτουν απολύτως και με την δική μου μικρή εμπειρία...)


Συγγνώμη που ίσως πικράνω ελάχιστους, αλλά όποιος ξέρει τι είναι η MUD στη Βενεζουέλα θα το ξανασκεφτόταν να μιλήσει για χούντα Μαδούρο. Χρόνια η CIA χρηματοδοτεί την αντιπολίτευση για να πάρει τη χώρα. 

Ποτέ δεν συγχώρησε το ότι δεν θα αγόραζε πλέον 8 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο!!! Αλλά έφτασαν να το πληρώνουν και 120 στις καλές μέρες, και δεν θα' χε πολυεθνικές να ελέγχουν την χώρα, αφού όλες πέρασαν σε δημόσιο έλεγχο. Η CIA απομόνωσε την χώρα. Και επιπλέον πλήρωνε Κολομβιανούς μισθοφόρους να περνάνε τα σύνορα και να δημιουργούν δολιοφθορές.

Έδωσε εντολή πέρυσι στις πολυεθνικές να πουλάνε 60 δολάρια το κουτί τα προφυλακτικά και 20 τις σύριγγες για να τους πεθάνουν από AIDS, όπως καμάρωναν να λένε και να καταρρεύσει το σύστημα υγείας από τα νοσήλια. Ακούσατε χθες τον Έλληνα που ζει εκεί? Κανέναν δεν έχει σκοτώσει η πολιτοφυλακή του Μαδούρο, παρά Κολομβιανοί παρακρατικοί που παριστάνουν τους κυβερνητικούς. Χρόνια οι Κολομβιανοί παραστρατιωτικοί περιμένουν με τους Αμερικανούς να μπουν στη χώρα για να την κάνουν φυτώριο πρέζας. Σκοτώνουν έναν λαό οι Δυτικοί και κάποιοι βλέπουν χούντες. Αν είχαν χούντα δεν θα κατέβαζαν 2 εκατ. Ινδιάνους στους δρόμους να σώσουν τον Μαδούρο.


Ανθρώπους που επί δεξιάς και Αμερικανών πέθαιναν στα δάση και επί Τσάβες απόκτησαν χωριά, σχολεία και περίθαλψη. Για θυμηθείτε πόσα χρόνια η αντιπολίτευση και οι Αμερικανοί προσπαθούν να ρίξουν την κυβέρνηση και μονίμως βρίσκουν στους δρόμους εκατομμύρια φτωχούς να τους εμποδίζουν. 

Ζει ένας λαός τόσα χρόνια χωρίς τρόφιμα, φάρμακα, πρώτες ύλες;

Μήπως ο Τσάβες δεν κράτησε όρθια την Κούβα, δίνοντάς της δωρεάν το 30% της παραγωγής του πετρελαίου για να ζει η Κούβα και να το πουλά σε άλλους για τρόφιμα και φάρμακα? Κάνουν ό,τι κάναν στην Κούβα σ' έναν ακόμα λαό που τους αντιστέκεται.

Του Δημήτρη Σωτηρόπουλου


Πηγή


Σχόλια