Συμμαχία ISIS - Ισραήλ


Η Ουάσιγκτον δημιούργησε και στηρίζει τον ISIS, μαζί και με άλλες αντικυβερνητικές τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία.



Το ΝΑΤΟ, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και άλλα αδίστακτα κράτη της περιοχής, τους προμηθεύουν όπλα και άλλο υποστηρικτικό υλικό.

Το ίδιο κάνει και το Ισραήλ. Τον Ιούνιο του 2015, δημοσιεύθηκε στους Times of Israel δήλωση του πρώην υπουργού άμυνας Moshe Ya’alon:
«έχουμε βοηθήσει (τις αντικυβερνητικές τρομοκρατικές ομάδες) με δύο προϋποθέσεις. Ότι δεν θα πλησιάσουν κοντά στα Ισραηλινά σύνορα και ότι δεν θα πειράξουν τους Δρούζους.»

Το Ισραήλ παρέχει νοσοκομειακή περίθαλψη σε εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες, τρομοκράτες, ονομάζοντάς το «ανθρωπιστική βοήθεια», σύμφωνα με τον Ya’alon, ο οποίος πρόσθεσε ότι «δεν είναι προς το συμφέρον» τους να δημοσιοποιήσουν τη βοήθεια αυτή, η οποία περιλαμβάνει όπλα, πυρομαχικά, καθώς και αεροπορικούς βομβαρδισμούς, αλλά αυτό ξέχασε να το αναφέρει…

Στις 24 Απριλίου, το FARS news ανέφερε αύξηση της βοήθειας από ΗΠΑ/Μ.Βρετανία/Ισραήλ προς τους τρομοκράτες της Αλ Νούσρα, με σκοπό «τη δημιουργία μιας αυτόνομης επικράτειας στη νότια Συρία, αλλά το σχέδιο αυτό αντικρούεται από το Ιράν και τη Ρωσία που εντείνουν τις κατασκοπευτικές και στρατιωτικές τους επιχειρήσεις».

Την ίδια στιγμή, η Ουάσιγκτον υποστηρίζει τους Κούρδους μαχητές και τις τρομοκρατικές ομάδες στη βόρεια Συρία. «Το Ισραήλ παρέχει λογιστική, κατασκοπευτική και ιατρική βοήθεια στις τρομοκρατικές ομάδες και το επιχειρησιακό κέντρο Ισραήλ- Δυτικής Ιορδανίας επιβλέπει αυτές τις δραστηριότητες.»

Η Ρωσία, η Δαμασκός και η Τεχεράνη αντιτίθενται στη δημιουργία αυτόνομων περιοχών στη νότια και βόρεια Συρία, υποστηρίζοντας την κυριαρχία και την εδαφική της ανεξαρτησία.


Στις 24 Απριλίου το American Herald Tribune δημοσίευσε:
«Ο Ya’alon παραδέχτηκε την σιωπηρή (ισραηλινή) συμμαχία με τον ISIS.»

Όπως δήλωσε στην Ισραηλινή τηλεόραση:
«μέσα στη Συρία υπάρχουν πολλές αντιμαχόμενες ομάδες: το καθεστώς, το Ιράν, η Ρωσία, ακόμα και η Αλ Κάιντα και ο ISIS. Σε τέτοιες περιστάσεις, πρέπει κανείς να αναπτύσσει μια υπεύθυνη, καλά ζυγισμένη πολιτική με την οποία θα προστατεύει τα συμφέροντα της χώρας του, αλλά δεν θα παρεμβαίνει. Γιατί αν το Ισραήλ παρέμβει χάριν της μίας πλευράς, θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της άλλης και γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε χαράξει κόκκινες γραμμές. Όποιος παραβιάζει την κυριαρχία μας θα νιώσει το βάρος της δύναμής μας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα πυρά προέρχονται από περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς. Μία φορά προήλθαν τα πυρά από περιοχή του ISIS και αμέσως μας απολογήθηκαν.»

Το Ισραήλ έχει μια μακρόχρονη «συμμαχία ευκολίας» με τις τοπικές τρομοκρατικές ομάδες και τα αδίστακτα κράτη της περιοχής, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, και άλλες χώρες του Κόλπου, την Ιορδανία και την Αίγυπτο.

Το Δεκέμβρη του 2014 η Jerusalem Post δημοσίευσε:
«Έκθεση της Ομάδας Παρατήρησης της Απεμπλοκής του ΟΗΕ αποκαλύπτει ότι το Ισραήλ συνεργάζεται στενά με τους Σύρους αντάρτες στα υψίπεδα του Γκολάν και έχουν κρατήσει στενή επαφή τους τελευταίους 18 μήνες. Η έκθεση υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις αρχές του μήνα.»

Γεγονός: Όλες οι αποκαλούμενες αντι-Άσαντ ομάδες είναι τρομοκράτες. Δεν υπάρχουν μετριοπαθείς. Όλοι διαπράττουν βαρβαρότητες, όπως επιθέσεις με όπλα μαζικής καταστροφής και τοξίνες τα οποία τα προμηθεύονται από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.

Γεγονός: Εργολάβοι από το Πεντάγωνο εκπαιδεύουν τους τρομοκράτες στη χρήση αυτών των όπλων. Μερικά τα φτιάχνουν μόνοι τους.

Τα δυτικά ΜΜΕ αποκρύπτουν το πιο σημαντικό σχετικά με τον πόλεμο στη Συρία. Η χώρα έχει υποστεί εισβολή. Αυτός ο πόλεμος δεν είναι εμφύλιος. Όλες οι αντικυβερνητικές ομάδες είναι τρομοκράτες. Δεν υπάρχουν μετριοπαθείς αντάρτες.

Η Ουάσιγκτον, το Ισραήλ και οι αδίστακτοι συνεργάτες τους θέλουν αλλαγή του καθεστώτος και διάλυση της Συρίας. Οι ειρηνευτικές συνομιλίες από το 2012 δεν κατέληξαν πουθενά επειδή η Ουάσιγκτον και το Ισραήλ θέλουν ένα ακόμα αυτοκρατορικό τρόπαιο, την απομόνωση του Ιράν και μετά την ανατροπή της κυβέρνησής του.

Η Ρωσία είναι η μόνη μεγάλη δύναμη που τους εμποδίζει να πετύχουν αυτούς τους ανησυχητικούς στόχους. Ο Πούτιν βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, αντιστεκόμενος στην ιμπεριαλιστική ανομία.

Σχόλια