Οι συλληφθέντες τρομοκράτες ομολογούν…


Οι συλληφθέντες τρομοκράτες ομολογούν…

... και φέρνουν στο φως κι άλλες αποδείξεις ότι τα Λευκά Κράνη είναι το άλλο πρόσωπο της Αλ Κάιντα.



Ο τρομοκράτης Walid Hendi ομολόγησε ότι, όταν εργαζόταν για τα Λευκά Κράνη, συμμετείχε στην κατασκευή βίντεο και φωτογραφιών για ένα τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι, που έδειχναν γειτονιές και περιοχές στο Χαλέπι να δέχονται επίθεση με χημικά όπλα, προκειμένου να κατηγορήσουν τον Συριακό Αραβικό Στρατό.

Στις ομολογίες αυτές, οι οποίες μεταδόθηκαν από τη Συριακή τηλεόραση το Σάββατο το βράδυ, ο al-Hendi είπε ότι μπήκε στα Λευκά Κράνη πριν από τρία χρόνια με αντάλλαγμα χρήματα από το λεγόμενο «τοπικό συμβούλιο» και χρηματοδότες από Αραβικές χώρες του Κόλπου.

Ο Hendi δήλωσε ότι τους είπαν ότι θα γίνει επίθεση με χημικά, τους έδωσαν προστατευτικά ρούχα και σκηνοθέτησαν μια χημική επίθεση που την κινηματογραφούσε ένα τουρκικό κανάλι. 

Η κινηματογράφηση γινόταν από δύο τύπους, τον Ibrhaim al-Haj και τον Mohammad al-Sayyed, ενώ είχανε βάλει μπρος τις σειρήνες και έφερναν φορεία για να μεταφέρουν τους υποτιθέμενους τραυματίες. Σκοπός τους ήταν να μεταδώσουν αυτά τα βίντεο και να κατηγορήσουν τον Συριακό Αραβικό Στρατό για την επίθεση. Ο τρομοκράτης ομολόγησε επίσης, ότι πήρε μέρος αρκετές φορές σε κατασκευές βίντεο και φωτογραφιών. 

Από ρωσικές διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές αποκαλύφθηκε στις 4 Μαΐου ότι ανταποκριτές του καναλιού al-Jazeera του Κατάρ κινηματογράφησαν μια ψεύτικη χημική επίθεση σε αμάχους στην επαρχία Ιντλίμπ, για να κατηγορήσουν τον Συριακό Αραβικό Στρατό.

Επίσης, ο τρομοκράτης Imad Abdeljawad, ομολόγησε ότι οι τρομοκράτες στο Χαλέπι είχαν στην κατοχή τους τοξικά χημικά και ότι ο ίδιος συμμετείχε στη μεταφορά τους.

Ο Imad Abdeljawad είπε ότι του ζητήθηκε να μεταφέρει από το al-Sukkari στο al-Ameriya, ένα φορτίο που του είχαν πει ότι είναι καθαριστικά προϊόντα, για να καλύψουν το γεγονός ότι μετέφεραν επικίνδυνα χημικά. Όταν ξεφόρτωσαν τα υλικά από τα δύο αυτοκίνητα και άρχισαν με το τρίτο, ήθελαν να μάθουν τι υλικά μεταφέρουν επειδή η μυρωδιά τους ήταν ενοχλητική, ειδικά μια που ο ίδιος υποφέρει από άσθμα.

Συνέχισε λέγοντας ότι είδε ανθρώπους με ασημί φόρμες, προστατευτικές μάσκες και ψηλές μπότες να κουβαλάνε τα υλικά σε ένα υπόγειο. Κοίταξαν από το παράθυρο και τους είδαν να ανοίγουν βαρέλια και να ρίχνουν υγρά από τα βαρέλια σε κυλίνδρους. Όταν ο επικεφαλής των τρομοκρατών αντιλήφθηκε ότι ο Abdeljawad και οι συνεργάτες του τους έβλεπαν, τους έδιωξαν και τους εμπόδισαν να πάρουν όπλα. 

Τον Ιανουάριο ένας μηχανικός του στρατού αποκάλυψε ότι, καθώς «χτένιζαν» την Παλιά Πόλη στο Χαλέπι, βρήκαν ποσότητα χημικών υλικών, θειάφι, χλώριο κ.α. με προέλευση από τη Σαουδική Αραβία.

Σχόλια