Στρατιωτική κλιμάκωση στο κατώφλι της Ρωσίας


Σε μια σειρά αξιοσημείωτων γεγονότων, που κατά παράξενο τρόπο συσχετίζονται, ο εκπρόσωπος του ουκρανικού Κοινοβουλίου, Rada, ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έχει συνάψει συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων, προκειμένου να "βοηθήσουν" την επιχείρηση στρατιωτικού νόμου ή την επανένταξη του σχεδίου Donbass.

Έχει υπογραφεί συμφωνία ασφαλείας με τις Ηνωμένες Πολιτείες που προβλέπει την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο έδαφος της Ουκρανίας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Verkhovna Rada, Andriy Parubiy, στον αέρα κατά τη διάρκεια εκπομπής του προγράμματος "Ελευθερία του Λόγου "στην τηλεόραση του Κιέβου.

"Η συμφωνία προβλέπει ειδικές επιχειρήσεις, κοινές επιστημονικές και τεχνικές εξελίξεις, ακόμη και την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στην Ουκρανία", ανέφερε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η πρακτική τέτοιων συμφωνιών έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό στις ΗΠΑ και παρόμοια έγγραφα έχουν υπογραφεί με την Ιαπωνία, την Αυστραλία και το Ισραήλ. Σημείωσε ότι η συμφωνία παρέχει προνομιακό δικαίωμα παροχής φονικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Ο Parubiy πιστεύει ότι το ζήτημα της παροχής θανατηφόρων όπλων μπορεί να επιλυθεί στο εγγύς μέλλον. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ, μίλησε υπέρ της παροχής στην Ουκρανία αμυντικών όπλων.

Οι αμερικανικές δυνάμεις ως σήμερα έχουν συμβουλευτικό ρόλο και λειτουργούν σε μυστική βάση στο Donbass. Η πραγματική ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων ως εφεδρείες των ουκρανικών μονάδων που εμπλέκονται στην επιβολή του στρατιωτικού νόμου στο Donbass είναι μια αιχμηρή, σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης στην περιοχή, σε βαθμό που δεν έχουμε δει ως τώρα.

Σχόλια