Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις...



Ο πρώην Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Moshe Ya’alon, δήλωσε εχθές ότι το Ισραήλ και οι Άραβες Σουνίτες, εκτός από το Κατάρ, είναι "στο ίδιο καζάνι".

Μιλώντας σε ένα συνέδριο στο Ινστιτούτο Ben-Zvi στην Ιερουσαλήμ, για την 50η επέτειο του πολέμου του 1967, είπε: "το κρίσιμο σημείο για την απειλή ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ ήταν ο πόλεμος των 6 ημερών και από τότε η απειλή έχει εξασθενήσει. Δεν υπάρχει πλέον αραβική συμμαχία που να στρέφεται εναντίον μας."

"Οι αραβικές χώρες δεν μπορούν πλέον να κατακτήσουν το κράτος του Ισραήλ. Οι απειλές που αντιμετωπίζουμε σήμερα, είναι μη συμβατικές, όπως η πυρηνική απειλή από το Ιράν και η εκτόξευση πυραύλων στην επικράτεια του Ισραήλ."

Σχολιάζοντας την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν και της Αιγύπτου να διακόψουν τις σχέσεις τους με το Κατάρ, ο Ya’alon είπε: "σήμερα βλέπουμε τι κάνουν οι Αραβικές χώρες στο Κατάρ. Το μεταχειρίζονται ως κράτος ταραξία, τόσο εξαιτίας της σχέσης του με το Ιράν όσο και επειδή υποστηρίζει, ασκεί και υποδαυλίζει την τρομοκρατία."

"Εμείς και οι Άραβες, οι ίδιοι αυτοί Άραβες που συγκρότησαν τη συμμαχία στον πόλεμο των 6 ημερών προσπαθώντας να καταστρέψουν το κράτος του Ισραήλ, τώρα βρίσκονται "στο ίδιο καζάνι" με μας."

Ο πρώην Υπουργός Άμυνας εξήγησε ότι "οι σουνιτικές αραβικές χώρες, εκτός του Κατάρ, βρίσκονται εν πολλοίς "στο ίδιο καζάνι" με εμάς, μια που όλοι θεωρούμε την πυρηνική δύναμη του Ιράν ως τη νούμερο ένα απειλή εναντίον όλων μας."

Σχόλια