Συνέντευξη του Μπασάρ Αλ-Άσσαντ




Ο Πρόεδρος της Συρίας Bashar Al Assad σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό της Ινδίας "Wion Tv" μεταξύ πολλών επισημαίνει:

"Ξεπεράστηκε το χειρότερο του πολέμου και ξεπεράστηκε παρά τη γιαγαντιαία υποστήριξη των τρομοκρατών από τη δύση... Σήμερα η κατάσταση κινείται σε σωστή κατεύθυνση, σε καλύτερη κατεύθυνση, γιατί συντρίβουμε τους τρομοκράτες, παρά τη μεγάλη υποστήριξη που τους δίνει η δύση κι οι σύμμαχοί της. 

Είμαι σίγουρος πως αφήσαμε πίσω μας τα χειρότερα... Η καλυτέρευση της κατάστασης στο στρατιωτικό τομέα δεν αντικατοπτρίζει το σύνολο του πλαισίου, γιατί το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην πολεμική σύγκρουση αλλά υπάρχουν άλλα ζητήματα, όπως η ιδεολογία που προσπαθούν να διαδώσουν στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή... 

Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν τρεις φορές στον Συριακό στρατό τους τελευταίους έξι μήνες, ακριβώς ενώ μαχόταν εναντίον του ISIS και κάθε φορά που μας έκαναν επίθεση είχαμε αντεπίθεση από το ISIS στην ίδια περιοχή που ανακαταλαμβάνει τις εμπόλεμες περιοχές που είχαμε απελευθερώσει...".

Ολόκληρη η συνέντευξη του Προέδρου Άσαντ, στο παραπάνω βίντεο.

Της Μαργαρίτας Ισιδώρου

Σχόλια