"Πρωτότυπη" τουριστική ατραξιόν στο Ισραήλ


Θέλεις να νιώσεις πώς είναι να πυροβολείς Παλαιστίνιους; Το Ισραήλ έχει δημιουργήσει μια προσομοίωση που σου επιτρέπει να γευτείς την... εμπειρία!

Οι αμφιλεγόμενες φανταστικές "αντιτρομοκρατικές" κατασκηνώσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη δίνουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να παίξουν το ρόλο των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, σε ποικίλες καταστάσεις, που περιλαμβάνουν από μια έκρηξη σε μια αγορά της Ιερουσαλήμ μέχρι μια επίθεση με μαχαίρι, ή να λάβουν μέρος σε τουρνουά σκοπευτών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Haarretz.

Η τουριστική βιομηχανία αυτού του τύπου παρουσιάζει έκρηξη τα τελευταία χρόνια, με έξι τέτοιες εγκαταστάσεις να ανοίγουν σε ολόκληρη τη χώρα, όπου σε όλες χρησιμοποιούνται αληθινά πυρομαχικά. Πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του στρατού διδάσκουν ικανότητες μάχης στους τουρίστες.

Το Caliber 3, ένα στρατόπεδο που έχει εγκατασταθεί σε παράνομο οικισμό, περιλαμβάνει επίσης μια ζωντανή επίδειξη ενός εισβολέα που καταλαμβάνεται από αστυνομικούς σκύλους, με αντίτιμο μόνο $ 115 ανά άτομο.

Ο Sharon Gat, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του καταυλισμού, εκτιμά ότι 15.000 έως 25.000 επισκέπτες επισκέπτονται το Caliber 3 κάθε χρόνο. Οι περισσότεροι επισκέπτες προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά όλο και περισσότεροι τουρίστες από τη Βραζιλία, την Αργεντινή, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Ρωσία και την Κίνα δείχνουν ενδιαφέρον για την εμπειρία.

Ο Gat, ο οποίος διοικούσε 10.000 στρατιώτες κατά τη διάρκεια της θητείας του στο στρατό, δήλωσε ότι η έμπνευση πίσω από το άνοιγμα της ακαδημίας στους τουρίστες ήταν να δείξει τις δυνατότητες του ισραηλινού κράτους: «Είπα στον εαυτό μου ότι πρόκειται να ανοίξω αυτό το μέρος στο κοινό για να δείξω πόσο μακριά έχει φτάσει ο εβραϊκός λαός σε 75 χρόνια."

Τα τουριστικά στρατόπεδα χρησιμεύουν επίσης για την προώθηση της ιδέας του ισραηλινού στρατού ως ηθικής δύναμης που αντιμετωπίζει μια πραγματική απειλή, κυρίως από τους Παλαιστίνιους.

Σχόλια