Επεκτείνονται οι εποικισμοί στην ανατολική Ιερουσαλήμ


Το Ισραήλ ετοιμάζεται να εγκρίνει τα σχέδια για κατασκευή 800 οικιστικών μονάδων εποίκων στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ynet News.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα νέα σπίτια σχεδιάζεται να χτιστούν στις περιοχές των εποίκων Pigsat Ze'ev, Neve Ya'akov, Ramot και Gilo. Η τοπική επιτροπή υπέβαλε επίσης κατασκευαστικά σχέδια για επιπλέον 114 οικιστικές μονάδες στις Παλαιστινιακές γειτονιές Jabel Mukaber, Ras al-Amud, Shafarat, Shuafat και A-Tur. Τα σχέδια αυτά σηματοδοτούν τη μεγαλύτερη εποικιστική επέκταση των τελευταίων χρόνων.

Τις τελευταίες εβδομάδες το Ισραήλ έχει εντείνει τις εποικιστικές δραστηριότητες στην Ιερουσαλήμ, μια πόλη υπό Σιωνιστική κατοχή από το 1967. Την Τετάρτη η επιτροπή της Ιερουσαλήμ ενέκρινε σχέδια για το χτίσιμο δεκάδων νέων σπιτιών εποίκων στις περιοχές Ramat Shlomo και Ramot.

Όλοι οι ισραηλινοί οικισμοί εποίκων είναι παράνομοι σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και έχουν χτιστεί σε κλεμμένη Παλαιστινιακή γη. Αυτές οι εκτάσεις υποτίθεται ότι προορίζονται για ένα μελλοντικό Παλαιστινιακό κράτος, αλλά η επέκταση των εποικισμών καθιστά τη βιωσιμότητα ενός τέτοιου κράτους όλο και πιο δύσκολη.

Σχόλια