Αεροφωτογραφίες του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας δείχνουν συνεργασία ΗΠΑ, SDF και ISIS


Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα αεροφωτογραφίες, που ισχυρίζεται ότι δείχνουν πως ο ISIS, ο SDF και οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ συνεργάζονται στο πεδίο της μάχης, ενάντια στις Συριακές και Ρωσικές δυνάμεις στο Deir el-Zour της Συρίας.

Όπως αναφέρει ο Adam Garrie στο The Duran, εδώ και καιρό πιστεύεται ότι οι στρατιωτικοί - πληρεξούσιοι των ΗΠΑ του SDF συνεργάζονται με τον ISIS σε διάφορα μέρη της Συρίας και ειδικά στο Deir el-Zour. Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας έχει δηλώσει ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός και οι σύμμαχοί του έχουν δεχτεί πολύ έντονα πυρά στο Deir el-Zour από θέσεις που είναι γνωστό ότι ελέγχονται από τον SDF. 

Επιπλέον, Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Αρχιστράτηγος Igor Konashenkov, δήλωσε πρόσφατα:

"οι στρατιωτικοί του SDF έχουν τον ίδιο σκοπό με τους τρομοκράτες του Daesh. Τα Ρωσικά μη επανδρωμένα και οι μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν καταγράψει καμία σύγκρουση ανάμεσα στο Daesh και την "τρίτη δύναμη", τον SDF."

Πρόσθεσε επίσης, ότι η Ρωσία δεν θα διστάσει να χτυπήσει τις δυνάμεις του SDF που απειλούν την πρόοδο στο πεδίο της μάχης και την προσωπική ασφάλεια των συμμάχων της Ρωσίας, δηλαδή του Συριακού Αραβικού Στρατού (ΣΑΣ).

Επίσης, έχουν δει το φως της δημοσιότητας και άλλες αναφορές για στρατιωτικά ελικόπτερα των ΗΠΑ τα οποία φυγαδεύουν γνωστούς αρχηγούς του ISIS, σε ασφαλές περιβάλλον, καθώς ο ΣΑΣ προελαύνει προς το πρώην οχυρό του ISIS, το Deir el-Zour. 

Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς οι ΗΠΑ μετακινούν τους πληρεξούσιούς τους, τις καθοδηγούμενες από τους Κούρδους δυνάμεις του SDF από τη Ράκκα στο Deir el-Zour, μια κίνηση που φαίνεται να αποτελεί προσπάθεια να εμποδίσουν τις Συριακές δυνάμεις από το να απελευθερώσουν έδαφος στην ίδια τους την επικράτεια.

Τώρα, ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση και 12 φωτογραφίες που δείχνουν ότι ο SDF συνεργάζεται μαζί με τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ στις περιοχές που ελέγχονται από τον ISIS, χωρίς να αντιμετωπίζει καμία αντίσταση από αυτόν. Επιπλέον, καμία από τις ομάδες όπου ηγούνται Αμερικανοί ή Κούρδοι δεν έχει βρεθεί σε αμυντική θέση, γεγονός που δείχνει ότι μάλλον συνεργάζονται με τον ISIS, παρά ότι βρίσκονται σε μια απαράδεκτη ανακωχή.

Με άλλα λόγια, ο SDF, οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και ο ISIS κινούνται ο ένας απέναντι στον άλλο με τον ίδιο τρόπο που κινούνται οι σύμμαχοι.

Παρακάτω, η ανακοίνωση του Ρώσου Υπουργού Άμυνας:

"Οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ (SOF) δίνουν τη δυνατότητα στον SDF που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ να προχωρά ομαλά μέσα στους σχηματισμούς του ISIS. 

Χωρίς να αντιμετωπίζουν καμία αντίσταση από τους μαχητές του ISIS, οι μονάδες του SDF προχωρούν κατά μήκος της αριστερής ακτής του Ευφράτη προς το Deir_ez_Zor

Οι αεροφωτογραφίες που τραβήχτηκαν 8-12 Σεπτέμβρη πάνω από τις θέσεις του ISIS κατέγραψαν μεγάλο αριθμό αμερικανικών οχημάτων #Hummer τα οποία είναι στην υπηρεσία των Αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων (SOF).

Οι φωτογραφίες δείχνουν καθαρά ότι οι Αμερικανικές SOF βρίσκονται σε οχυρά επανδρωμένα με τρομοκράτες του ISIS. Όμως, δεν υπάρχει κανένα δείγμα επίθεσης, μάχης ή καμία αεροπορική επιδρομή από τον καθοδηγούμενο από τις ΗΠΑ συνασπισμό, για να διώξει τους μαχητές.

Παρόλο που τα φρούρια των ΗΠΑ βρίσκονται μέσα στις περιοχές του ISIS, δεν έχει οργανωθεί καμία αναγνωριστική περιπολία γι' αυτούς. Αυτό δείχνει ότι οι στρατιώτες των ΗΠΑ νιώθουν ασφαλείς στις περιοχές που ελέγχονται από τους τρομοκράτες."

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι παρόλη την προφανή πρόθεση του Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείψει την πολιτική βοήθειας προς τους τρομοκράτες, όχι μόνο αυτή δεν έχει αλλάξει, αλλά στην πραγματικότητα πλέον περιλαμβάνει μια πλήρη συνεργασία με τον ISIS στο πεδίο της μάχης.

Αυτό επίσης εξηγεί γιατί τον Ιούνιο του 2017, οι δυνάμεις του SDF επέτρεψαν στους τρομοκράτες του ISIS να εγκαταλείψουν ήσυχα τη Ράκκα και να κατευθυνθούν προς το Deir el-Zour, που είναι πλέον αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο εναπομείναν οχυρό του ISIS στη Συρία. 

Τώρα όμως, οι πληρεξούσιοι των ΗΠΑ όχι μόνο αφήνουν τον ISIS να υποχωρήσει ήσυχα, αλλά ολοφάνερα συνασπίζονται μαζί του στο πεδίο της μάχης. Επιβεβαιώνεται επίσης ότι μαχητές του SDF βρέθηκαν τραυματισμένοι όταν οι Συριακές δυνάμεις επιτέθηκαν σε στόχους του ISIS, όπως είχε γραφτεί στο The Duran, αυτό συνέβη επειδή οι μαχητές του SDF πολεμούν μαζί με τον ISIS.

Η ουσία του ζητήματος είναι ότι ο καθοδηγούμενος από Κουρδους SDF και ο ISIS τώρα έχουν κοινό στρατηγικό στόχο, παρά τις προφανείς ιδεολογικές τους διαφορές. Και οι δύο επιδιώκουν επιθετικά και παράνομα να εμποδίσουν τη Συρία να απελευθερώσει το έδαφός της και κάνοντας αυτό και οι δύο υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας. Επίσης, και οι δύο ομάδες είναι ιδεολογικά αντίθετες στο Σύνταγμα της Συρίας, επιδιώκοντας να στρώσουν το έδαφος για την επικράτηση σεχταριστικών λογικών στις περιοχές που προσαρτούν παράνομα. 

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι και οι δύο στρατιωτικές ομάδες συνεργάζονται μεταξύ τους και με τις ΗΠΑ, σε έναν πόλεμο "δια πληρεξουσίων" εναντίον της Συρίας και εναντίον των συμφερόντων και της ασφάλειας των συμμάχων της, όπως η Ρωσία και το Ιράν.

Σχόλια