Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας εκφράζει την απεριόριστη υποστήριξή της στο λαό της Καταλονίας


«Η Καταλονία έχει το δικαίωμα στη δημοκρατία, την ειρήνη, την ελευθερία. Σεβασμός στον λαό της Καταλονίας. Υψώνω τη φωνή μου με αξιοπρέπεια, η φωνή των ανταρτών, των Δημοκρατικών, των βενεζουελάνων επαναστατών, σε αλληλεγγύη με την Καταλονία», αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο Μώρος, σχετικά με τα βίαια γεγονότα που διεπράχθησαν στην αυτόνομη κοινότητα της Ισπανίας, την Καταλονία, με αφορμή το ανεξάρτητο δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής του, "Οι Κυριακές με τον Μαδούρο", ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας αναφέρθηκε στις συγκινητικές εικόνες που παρουσιάζουν ορισμένα μέσα ενημέρωσης και αποδεικνύουν την «βίαιη καταστολή» που επιχειρείται εναντίον των Καταλανών.

«Είναι καιρός να αναζητήσουμε, μέσα από το δρόμο της ειρήνης και του διαλόγου, τις λύσεις για την ανθρωπότητα», ωστόσο, «ο κ. Μαριάνο Ραχόι επέλεξε τον πιο χυδαίο: την καταστολή κατά αθώων ανθρώπων. (…) γι' αυτό και πρέπει να απολογηθεί στον κόσμο για αυτό που έχει κάνει σήμερα κατά του λαού της Καταλονίας».

Τόνισε ότι μετά από αυτό που συνέβη, αυτή η πρώτη του Οκτωβρίου θα μείνει στην ιστορία ως η μέρα του αγώνα των λαών της Ευρώπης, του λαού της Καταλονίας και των λαών του κόσμου για τη δημοκρατία.

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε εξ ονόματος του λαού της Βενεζουέλας και της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, την απεριόριστη υποστήριξή του προς την καταλανική κοινότητα: «Προχωρήστε και με δύναμη αντισταθείτε. Η Λατινική Αμερική σας θαυμάζει», κατέληξε ο αρχηγός του κράτους Νικολάς Μαδούρο.

Σχόλια