Συνεχίζονται οι παράνομοι εποικισμοί στις κατεχόμενες περιοχές της Παλαιστίνης




[Σχόλιο από τα Μαντάτα: Να θυμίσουμε ότι το εποικιστικό πρόγραμμα του Ισραήλ είναι παράνομο με βάση το Διεθνές Δίκαιο και έχει καταδικαστεί σε αρκετά ψηφίσματα του ΟΗΕ.]

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Eli Ben-Dahan, δήλωσε ότι αμέσως μετά την εβραϊκή γιορτή του Σουκότ, θα εγκριθεί η κατασκευή χιλιάδων κατοικιών εποίκων, μεταξύ των οποίων 300 στον οικισμό Beit El, στην κατεχόμενη περιοχή της Ραμάλα.

"Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις πολιτικές συγκυρίες. Η συνάντηση [της επιτροπής για την έγκριση των σχεδίων] θα πραγματοποιηθεί και χιλιάδες κατοικίες θα εγκριθούν. Ο Πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο Υπουργός Άμυνας Άβιγκντορ Λίμπερμαν έχουν δεσμευτεί γι' αυτό" δήλωσε ο Μπεν-Ντάχαν.

Σύμφωνα με τον Μπεν-Ντάχαν, η σημερινή κυβέρνηση του Ισραήλ "συμφώνησε να κατασκευάσει πολύ περισσότερες κατοικίες για τους εποίκους απ' ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις και περιμένουμε πολλά από αυτήν. Η σημερινή κυβέρνηση του Ισραήλ είναι η καλύτερη κυβέρνηση για τους εποίκους."

Επιπλέον, ο Ισραηλινός αναπληρωτής υπουργός διέψευσε ότι η καθυστέρηση στην έγκριση των σχεδίων οφείλεται σε πιέσεις από τις ΗΠΑ. Αποκάλυψε ότι από την αρχή του 2017 έως σήμερα έχουν εγκριθεί περισσότερες κατοικίες απ' ότι στα προηγούμενα δέκα χρόνια και ζήτησε από την κυβέρνηση να αυξήσει τα κονδύλια του προϋπολογισμού για τους εποίκους.

Σχόλια