Επιστολή του Κάρολου από το 1986 βάζει το Παλάτι να απολογείται στους σιωνιστές


Οι "ξένοι, Ευρωπαίοι Εβραίοι" δημιουργούν "μεγάλα προβλήματα" στη Μέση Ανατολή - πρίγκηπας Κάρολος, σε επιστολή του 1986!

Αποκαλύφθηκε πρόσφατα, επιστολή από το 1986, στην οποία ο πρίγκηπας Κάρολος κατηγορούσε την "εισροή ξένων, Ευρωπαίων Εβραίων" για την επιδείνωση της αραβο-ισραηλινής σύγκρουσης και εξέφραζε την ελπίδα ότι κάποιος Αμερικανός πρόεδρος θα είχε κάποια στιγμή το "κουράγιο να αντισταθεί στο εβραϊκό λόμπι".

Το σημείωμα, γραμμένο στις 24 Νοεμβρίου 1986, βρέθηκε σε ένα δημόσιο αρχείο και δημοσιεύθηκε στην Daily Mail. Ο πρίγκηπας έγραψε αυτήν την επιστολή, μετά από επίσημες επισκέψεις στη Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και το Κατάρ, μαζί με την πριγκήπισσα Νταϊάνα.

"Καταλαβαίνω τώρα ότι οι Άραβες και οι Εβραίοι προέρχονται όλοι από τον Σημιτικό λαό" ανέφερε ο τότε 38χρονος πρίγκηπας της Ουαλίας, προσθέτοντας ότι "είναι η εισροή ξένων, Ευρωπαίων Εβραίων (κυρίως από την Πολωνία, απ' ό,τι λένε) που συνέβαλε στο να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στη Μέση Ανατολή. Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά πολύπλοκα ζητήματα, αλλά πως μπορεί να δοθεί ένα τέλος στην τρομοκρατία, αν δεν εξαλειφθούν οι αιτίες της;" αναρωτιόταν.

"Σίγουρα, κάποιος Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να βρει το θάρρος να πάρει θέση και να αναλάβει το ιουδαϊκό λόμπι στις ΗΠΑ. Θα πρέπει να είμαι αφελής, υποθέτω!" συμπέρανε. Ο εκδότης της Jewish Chronicle, Stephen Pollard, χαρακτήρισε τα σχόλια του Κάρολου "σοκαριστικά και εντελώς προβλέψιμα".

"Κατά τη γνώμη μου, η έκφραση "εβραϊκό λόμπι" είναι μία από τις αντισημιτικές εκφράσεις, οι οποίες επιζούν ανά τους αιώνες. Είναι μύθος ότι υπάρχουν αυτοί οι πολύ ισχυροί Εβραίοι, οι οποίοι ελέγχουν την εξωτερική πολιτική ή τα ΜΜΕ ή τις τράπεζες ή οτιδήποτε... Το να διατυπώνονται τέτοια σχόλια από τον διάδοχο του θρόνου είναι ανησυχητικό, για να το θέσω ήπια" δήλωσε ο Πόλαρντ στην Daily Mail.

Εκπρόσωπος του βασιλικού οίκου είπε ότι οι σκέψεις αυτές, που αναφέρονται στην επιστολή, στην πραγματικότητα "δεν ήταν οι προσωπικές απόψεις του πρίγκηπα. Φαίνεται ολοκάθαρα στην επιστολή ότι δεν αποτελούσαν το σκεπτικό του πρίγκηπα σχετικά με την αραβο-ισραηλινή σύγκρουση, αλλά ότι αυτός μετέφερε απόψεις κάποιων τους οποίους συνάντησε στη διάρκεια της εκεί επίσκεψής του", προσθέτοντας ότι ο πρίγκηπας "μοιράστηκε αυτά τα επιχειρήματα σε μια προσωπική αλληλογραφία" προσπαθώντας "να βελτιώσει την κατανόηση ενός ζητήματος που πάντα θεωρούσε βαθιά περίπλοκο".

Σχόλια