Ισραηλινά μαχητικά βομβαρδίζουν θέσεις του συριακού στρατού σε Χομς και Δαμασκό


Σύμφωνα με αρκετές αναφορές η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε θέσεις του συριακού στρατού SAA, κοντά στην Al Qusayr δυτικά της Homs και στα περίχωρα της Δαμασκού.

Όπως αναφέρει το ο ανταποκριτής του lebanon24 στην κοιλάδα Μπεκάα άκουσε τον ήχο των εκρήξεων που αποδείχθηκε ότι ήταν το αποτέλεσμα των επιδρομών από τις ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις με στόχο τοποθεσίες στα περίχωρα της Δαμασκού και Homs.

Αναφέρθηκε ότι ο συριακός στρατός εκτόξευσε πυραύλους προς την κατεύθυνση των ισραηλινών μαχητικών. "Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις διενήργησαν τέσσερις επιδρομές, μία από τις οποίες στόχευσε μια αποθήκη με όπλα μέσα στη Homs."

Παράλληλα, ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα πέταξαν πάνω από τις περιοχές Hasbayya, Marjayoun και τη Δυτική Μπεκάα, σε όλη τη διαδρομή έως την ανατολική κοιλάδα Μπεκάα. (lebanon24)

O ανταποκριτής του «Lebanon Debate» άκουσε επίσης ήχο εκρήξεων στη βόρεια  Bekaa, συνοδευόμενο από πτήση ισραηλινών μαχητικών. Στόχευσαν συριακές θέσεις από το λιβανέζικο εναέριο χώρο.

Oι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις στόχευσαν θέσεις κοντά στα συρολιβανέζικα σύνορα,  μεταφέρουν ξένα μέσα.

Το λιβανέζικο site Anshara μετέφερε ότι τεράστιες εκρήξεις έγιναν κοντά στα χωριά al-Eyn al-Jedida, που βρίσκονται στην ανατολική οροσειρά στα σύνορα Λιβάνου Συρίας. Οι κάτοικοι είπαν ότι ισραηλινά μαχητικά περικύκλωσαν την περιοχή πριν την έκρηξη.

Το κανάλι Al-Mayadeen, ανακοίνωσε ότι η επίθεση στόχευσε ένα κέντρο ασφάλειας στη βιομηχανική ζώνη σε προάστιο της Δαμασκού. Μεταφέρθηκε ότι η συριακή αεράμυνα αναταπέδωσε τα πυρά με πυραύλους εδάφους αέρος. (haaretz)

Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν εγκατάσταση με όπλα στη δυτική Συρία την Τετάρτη το βράδυ, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου.

Η 72η ταξιαρχία του Συριακού Στρατού λέγεται ότι εκτόξευσε πυραύλους στα μαχητικά αν και δεν υπήρξαν αναφορές για καταστροφή αεροσκαφών.

Ο IDF αρνήθηκε να σχολιάσει την επιδρομή, σύμφωνα με την πολιτική του να μην αναγνωρίζει τις επιδρομές πέρα ​​από τα σύνορα.

Κάποια μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου προσδιόρισαν τον στόχο ως αποθήκη όπλων, ενώ άλλα δήλωσαν ότι πρόκειται για μονάδα παραγωγής όπλων. Ο στόχος αναφέρεται ότι ήταν μεταξύ Χομς και Δαμασκού. (timesofisrael)

Το κρατικό δορυφορικό συριακό κανάλι sama αναφέρει ότι η συριακή αεράμυνα επιτέθηκε σε ισραηλινό μαχητικό με πύραυλο εδάφους αέρος στη Hasyaa.

Βρίσκεται μεταξύ Quseir και λιβανέζικων συνόρων. Υπάρχει αναφορά ότι χτυπήθηκε εργοστάσιο στην Hesyaa στη Homs.

Tα συριακά ανταεροπορικά συστήματα ανταπέδωσαν ένα χτύπημα της ισραηλινής αεροπορίας στο κυβερνείο της Homs, ανακοίνωσε στο Sputnik μια πηγή που πρόσκειται στις ειδικές υπηρεσίες της συριακής πολεμικής αεροπορίας.

Μια πηγή από το εσωτερικό των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου ανακοίνωσε νωρίτερα στο Sputnik ότι η ισραηλινή αεροπορία οδήγησε επιδρομή σε συριακούς στόχους από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

«Η 72η Μονάδα του συριακού στρατού αντέδρασε με τη βοήθεια πυραύλων εδάφους αέρος σε επίθεση τη ισραηλινής αεροπορίας κατά της επαρχίας Homs», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η ισραηλινή αεροπορία στόχευσε ένα εργοστάσιο χαλκού. (sputnik)

Σχόλια