Ισραηλινός Υπουργός: σχέδια για ένα εκατομμύριο νέους εποικισμούς


Ο Ισραηλινός υπουργός Ze’ev Elkin δήλωσε εχθές ότι το κράτος πρέπει να κάνει σχεδιασμό για ένα εκατομμύριο εποίκους στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerousalem Post.

"Αυτό θα συμβεί - το μόνο θέμα είναι το πότε" ήταν η δήλωση του υπουργού και πρόσθεσε ότι "μπορεί να συμβεί στα επόμενα 10 με 20 χρόνια, αναλόγως με τον ρυθμό των κατασκευών".

Ο υπουργός απέρριψε την ιδέα ενός Παλαιστινιακού κράτους στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη.

"Αρκετά με την ιστορία των δύο κρατών. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το κράτος του Ισραήλ, σίγουρα ανάμεσα στον Ιορδάνη ποταμό και τη Μεσόγειο θα υπάρχει μόνο ένα κράτος."

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε συνέδριο σχετικά με την αύξηση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη, με τίτλο "Στο δρόμο για το εκατομμύριο".

Ο Elkin ζήτησε από τους επικεφαλής των εποίκων να ετοιμάσουν σχέδια για την εξάπλωση των εποικισμών. "Αν όλοι το κάνουν αυτό, πιστεύω ότι τα νούμερα αυτά θα γίνουν η πραγματικότητα στη ζωή μας."

Το 2017 καταγράφει ραγδαία αύξηση των εποικισμών καθώς έχουν προωθηθεί σχέδια για 6.742 νέες κατοικίες (2.613 το 2016) και 3.154 φύλακες (μόλις 42 το 2016).

Σχόλια