Το κόλπο της τεχνητής έλλειψης τροφίμων στη Βενεζουέλα


Πείνα στη Βενεζουέλα; ανακαλύφθηκαν 50 τόνοι τροφίμων στην πολιτεία Carabobo.


Υπάλληλοι της εθνικής επιστασίας για την προστασία των κοινωνικο-οικονομικών δικαιωμάτων (Sundde) ανακάλυψαν την Δευτέρα συνολικά 50 τόνους τροφίμων κρυμμένους στο comercializadora Herca, που βρίσκεται στο Σαν Ντιέγκο, στην πολιτεία Carabobo, κατά τη διάρκεια ελέγχου.

Υπάλληλοι της τελωνειακής διοίκησης και υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών (σαν τους εφοριακούς τους δικούς μας) (Seniat), υπάλληλοι της εθνικής εποπτείας και διαχείρισης γεωργικών προϊόντων και τροφίμων (Sunagro) και η αυτόνομη υπηρεσία υγιεινής Comptroller (SAC) συμμετείχαν στην συγκεκριμένη έρευνα. Μετά από μια συντονισμένη επιχείρηση, βρέθηκαν οι τροφές στις οποίες συνήθως παρατηρείται έλλειψη στα δίκτυα διανομής, όπως ζυμαρικά διάφορων ειδών και εταιρειών, αραβοσιτέλαιο, ρύζι, νιφάδες βρώμης, ζάχαρη, μαργαρίνη, και σάλτσες.

Κατά την έρευνα ανακαλύφθηκαν επίσης προϊόντα της Empresas Polar, (διαβάστε σχετικά εδώ για το δίκτυο διανομής και τις τεχνητές ελλείψεις τροφίμων) τα οποία είχαν χρεωθεί στο όνομα τής εταιρείας Sergacen, με φορολογική διεύθυνση την κλινική Los Jarales, στον δήμο του Σαν Ντιέγκο και πιθανώς χρησιμοποιήθηκαν για λαθραία εξαγωγή.

Ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αρκετά αυστηρός επισείει αυστηρές ποινές στα πλαίσια του οικονομικού πολέμου που διεξάγεται κατά της Βενεζουέλας από τη δεξιά, κερδοσκοπώντας, μποκοϋκοτάροντας τη κυβέρνηση.

μετάφραση /απόδοση Mkampouraki

Σχόλια