Παλαιστίνη: Μια διαρκής γενοκτονία


[Σχόλιο από τα Μαντάτα: Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος σήμερα και η μεγαλύτερη τιμή που μπορούμε να αποδώσουμε στους Εβραίους που χάθηκαν, είναι να μην ταυτίζουμε τους Εβραίους με τους σιωνιστές (οι οποίοι μάλιστα συνέβαλαν στον αφανισμό τους). Και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δοθεί ένα τέλος στο ρατσιστικό, ναζιστικό, σιωνιστικό μόρφωμα που ακούει στο όνομα "κράτος του Ισραήλ", που αμαυρώνει τη μνήμη τους και επαναλαμβάνει τις πρακτικές των ναζί δολοφόνων τους. 
Το παρακάτω άρθρο δεν είναι καινούριο, αλλά είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που αντιμετωπίζει ο λαός της Παλαιστίνης.]

Η Παλαιστίνια έφηβη, Marah Bakeer, καταδικάστηκε από ισραηλινό δικαστήριο σε οκτώμιση χρόνια φυλάκιση, συν 10.000 σέκελ πρόστιμο. Η 17χρονη Μάρα, από την Ιερουσαλήμ, συνελήφθη στις 10 Οκτώβρη 2015, αφού πρώτα πυροβολήθηκε 10 φορές στο αριστερό της χέρι από έναν Ισραηλινό στρατιώτη. Σύμφωνα με ένορκη γραπτή κατάθεση, η Μάρα δεν έφερε όπλο και όταν ο στρατιώτης της ζήτησε να σηκώσει ψηλά τα χέρια, το έκανε. Αυτός όμως την έσπρωξε και την έριξε κάτω. Όταν ήρθε η αστυνομία στο σημείο, ο αστυνομικός την έσπρωξε πάλι, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει το κεφάλι της . Έπειτα, ο αστυνομικός άρχισε σωματική έρευνα, της έβγαλε τη μαντήλα και την έγδυσε, μέχρι που έμεινε με τα εσώρουχα.

Μεταφέρθηκε με ατιμωτικό τρόπο στο νοσοκομείο Hadassah Ein Karem, όπου αφέθηκε χωρίς ρούχα, παρά τις παρακλήσεις της να ντυθεί. Αργότερα, έφτασε στο νοσοκομείο ένας ανακριτής της αστυνομίας, ο οποίος ρωτούσε τη γυμνή, αιμόφυρτη Μάρα, αν προσπάθησε να μαχαιρώσει τον στρατιώτη και αυτή φυσικά το αρνήθηκε. Μετά την έβαλαν με τη βία σε μια αίθουσα χειρουργείου, χωρίς κανείς να την ενημερώσει ούτε για την κατάσταση της υγείας της, ούτε για το είδος της επέμβασης που θα της έκαναν. Στο δωμάτιο του νοσοκομείου αργότερα, με δεμένο συνεχώς το χέρι και το πόδι στο κρεβάτι και δύο άνδρες φύλακες να βρίζουν την ίδια και τη μητέρα της και να την καταριούνται να πεθάνει. Ο ένας φρουρός, έβγαλε και σέλφι μαζί της, παρά τη θέλησή της.

Η Μάρα οδηγήθηκε στο δικαστήριο σε αναπηρικό καροτσάκι, με τα πόδια αλυσοδεμένα και κατάγματα στα χέρια της. Μεταφέρθηκε στη φυλακή Ashkelon στις 20 Νοεμβρίου 2015, σε άθλιες συνθήκες κράτησης και χωρίς επαρκή ιατρική φροντίδα και μετά στην πτέρυγα εγκληματιών κρατουμένων της φυλακή Ramle.

Σχόλια