Ομολογία εγκλημάτων


Ο Ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε ότι οι δυνάμεις κατοχής χρησιμοποιούν αληθινά πυρά εναντίον Παλαιστινίων άοπλων πολιτών που πετούν πέτρες.

Ένας ισραηλινός αξιωματούχος που ήθελε να παραμείνει ανώνυμος δήλωσε στο Associated Press ότι οι στρατιώτες "συνήθως" χρησιμοποιούν αληθινά πυρά και σφαίρες με επικάλυψη καουτσούκ "όταν αντιμετωπίζουν θανάσιμες απειλές".

Ο ισραηλινός διευκρίνισε ότι με τον όρο "θανάσιμη απειλή" ο Ισραηλινός στρατός εννοεί κοκταίηλ Μολότωφ και επιθέσεις με πέτρες.

Τα σχόλια αυτά περιλαμβάνονται σε ένα άρθρο σχετικά με την Αχέντ Ταμίμι και την οικογένειά της στο Ναμπί Σαλέχ, στο οποίο γινόταν αναφορά στη χρήση θανατηφόρας βίας εναντίον Παλαιστινίων αμάχων από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.

Ο ξάδερφος της Αχέντ, ο 15χρονος Μοχάμεντ, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από Ισραηλινό στρατιώτη, με σφαίρα επικεκαλυμμένη με καουτσούκ, στις 15 Δεκεμβρίου. Το αγόρι γλίτωσε το θάνατο, αλλά έχει υποστεί σοβαρές βλάβες. Εν τω μεταξύ, στο διπλανό χωριό, ο 17χρονος Μουσάμπ Ταμίμι δολοφονήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τις ισραηλινές δυνάμεις, με αληθινή σφαίρα από κοντινή απόσταση.

Σχόλια