Εθνικές εκκαθαρίσεις και εποικισμοί στη Βόρεια Συρία από τον SDF


Τα αγαπημένα πρωτοσέλιδα των δυτικών ΜΜΕ, οι καθοδηγούμενες από τους Κούρδους και υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), έχουν αρχίσει να κατάσχουν άδειες κατοικίες και να δίνουν τελεσίγραφα στους ενοίκους τους, στην πόλη Τάκμπα της Βόρειας Συρίας.



Ο SDF καθοδηγείται και αποτελείται κυρίως από την οργάνωση Κουρδικές Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG), οι οποίοι παρουσιάζονται ψευδώς ως Μαρξιστές - Λενινιστές και φωτογραφίζονται φορώντας μπλουζάκια με τον Τσε Γκεβάρα, αλλά βασίζονται απόλυτα και υποστηρίζονται από την Αμερικανική Αυτοκρατορία.

Οι αναφορές για εθνικές εκκαθαρίσεις είναι συνεχείς στις περιοχές που ελέγχονται από τους SDF/YPG, με χωριά Αράβων να εκκενώνονται εντελώς και να ξαναγεμίζουν με Κούρδους εποίκους.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, η Τάκμπα. Μια πόλη αποτελούμενη κυρίως από Άραβες σουνίτες και μια μικρή χριστιανική μειονότητα Ασσυρίων, η οποία ζει την τυραννία του SDF να συνεχίζεται από όταν κατέλαβαν την πόλη τον Μάιο του 2017. Οι κάτοικοι που είχαν αφήσει τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την κατοχή του ISIS, βλέπουν τώρα τα σπίτια τους να κατάσχονται και να παραδίδονται στον Συμβούλιο της Τάκμπα που ελέγχεται από τον SDF.

Επίσης, όσοι νοικιάζουν κάποιο σπίτι, αναγκάζονται να πληρώνουν το ενοίκιο κατευθείαν στο Συμβούλιο της Τάκμπα και όχι στον ιδιοκτήτη του σπιτιού αν αυτός δεν κατοικεί στην περιοχή που ελέγχεται από τον SDF. Αν αρνηθούν να πληρώσουν το ενοίκιο απευθείας στο Συμβούλιο, τότε πρέπει να εγκαταλείψουν το σπίτι και να μετακομίσουν σε περιοχή που ελέγχεται από την κυβέρνηση της Συρίας.

Το Συμβούλιο της Τάκμπα λέει ότι τα κενά σπίτια θα δοθούν στις οικογένειες των μαχητών του SDF που σκοτώθηκαν στον πόλεμο.

Η μικρή χριστιανική Ασσυριακή μειονότητα της Τάκμπα κατηγορεί το Συμβούλιο για την κατάληψη των σπιτιών και τον SDF γιατί δεν εφαρμόζει τις υποσχέσεις για "προστασία των μειονοτήτων και της κοινής διαβίωσης". Η δημοσιογράφος του BBC, Riam Dalati, δημοσίευσε φωτογραφία με την ανακοίνωση των Ασσυρίων.

Η Ασσυριακή μειονότητα της Συρίας έχει επανειλημμένα γίνει στόχος του SDF, καθώς αρκετοί Ασσύριοι πολιτοφύλακες έχουν απρόκλητα δολοφονηθεί από τις Κουρδικές δυνάμεις, στη βορειοανατολική Συρία.


Σχόλια