Αποκαλυπτική συνέντευξη για την κατάσταση στη Συρία


[Μια συνέντευξη στο Αυστραλιανό Sky News του διεθνούς αναλυτή, Δρ. Μάρκου Παπαδόπουλου, που περιγράφει πολύ καθαρά το τι συμβαίνει στην Ανατολική Γκούτα και γενικά στη Συρία.]



- Από το Λονδίνο, για να συζητήσει μαζί μας πώς εξελίσσεται αυτή η σύγκρουση, ο Δρ. Μάρκος Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι ο εκδότης του "Politics first" και διεθνής σχολιαστής για τη Συρία και τη Βρετανική πολιτική. Κ. Παπαδόπουλε, σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας, καθώς ακούμε ότι, παρά τη διεθνή παρέμβαση, δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός. Πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση;


- Επιτρέψτε μου κατ' αρχάς να διευκρινίσω το ποιόν αυτών που αντιμετωπίζει ο Συριακός Στρατός στην Ανατολική Γκούτα. Ο Συριακός Στρατός χτυπά ισλαμιστές τρομοκράτες, που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, οι ίδιοι άνθρωποι, ιδεολογικά μιλώντας, με αυτούς που διέπραξαν την αποτρόπαια σφαγή στο Μπαλί και ελπίζω ειλικρινά να το λέτε αυτό στο κοινό της Αυστραλίας. Από το 2012, οι άνθρωποι στην Ανατολική Γκούτα ζουν υπό την κατοχή ομάδων συνδεόμενων με την Αλ Κάιντα και υποφέρουν τρομερά την κάθε μια ημέρα, εδώ και 6 χρόνια. Οι σφαγές του άμαχου πληθυσμού που διαπράττουν οι τρομοκράτες στην Ανατολική Γκούτα είναι τόσο αποτρόπαιες, που στ' αλήθεια δεν μπορώ να μιλήσω γι' αυτές σε μια ζωντανή σύνδεση. Επίσης, το βρίσκω πολύ υποκριτικό τα κυρίαρχα δυτικά ΜΜΕ να ασχολούνται τώρα με τα δεινά των ανθρώπων στην Ανατολική Γκούτα. Πού ήταν τα κυρίαρχα δυτικά ΜΜΕ εδώ και 6 χρόνια, όταν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών υπέφεραν απίστευτα στα χέρια των τρομοκρατών, οι οποίοι υποστηρίζονταν από τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς; Και, ας μην ξεχνάμε ότι σε καθημερινή βάση τα τελευταία 6 χρόνια οι τρομοκράτες στην Ανατολική Γκούτα χτυπούν με οβίδες και ρουκέτες τη Δαμασκό. Έχουν χτυπήσει σχολεία, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς και πράγματι, την τελευταία εβδομάδα έχουν σκοτώσει μεγάλο αριθμό παιδιών, οπότε είναι υποκριτικό και ειλικρινά το θεωρώ αισχρό ότι τα δυτικά μέσα εκφράζουν "ανθρωπιστικό ενδιαφέρον" για την Ανατολική Γκούτα.

- Δεν θα ταν όμως αφελές να μην παραδεχτούμε ότι η Συρία μεταχειρίζεται τους αμάχους εξίσου άσχημα, είδαμε μόλις εχθές αυτήν την επίθεση με χρήση χημικών, αέριου χλωρίνης;

- Βασίζεστε στα Λευκά Κράνη. Και κανένα αξιοπρεπές και νόμιμο δικαστήριο δεν θα βασιζόταν στα Λευκά Κράνη. Γιατί; Επειδή τα Λευκά Κράνη είναι εργαλείο προπαγάνδας. Είναι όπλο προπαγάνδας των τρομοκρατών και είναι το πνευματικό τέκνο της βρετανικής κυβέρνησης και ταυτόχρονα, ακόμα χειρότερα από το να είναι εργαλείο προπαγάνδας, τα Λευκά Κράνη είναι οι ίδιοι τους ισλαμιστές τρομοκράτες μαχητές. Υπάρχουν ανεξάρτητα βίντεο από ανεξάρτητους αυτόπτες μάρτυρες που δείχνουν μέλη των Λευκών Κρανών να στέκουν πατώντας πάνω στα πτώματα νεκρών Σύρων στρατιωτών, να πυροβολούν με ΑΚ47, να πυροβολούν με RPG. Δεν πρέπει να βασίζεστε στα Λευκά Κράνη, είναι όργανα προπαγάνδας και είναι οι ίδιοι τρομοκράτες.

- Αναρτήσατε πρόσφατα στο Tweeter και νομίζω ότι το αναφέρατε, ότι οι τρομοκράτες έχουν υπό την κατοχή τους την Ανατολική Γκούτα και είναι οι ίδιοι άνθρωποι, ιδεολογικά μιλώντας, με αυτούς που διέπραξαν την αποτρόπαια σφαγή στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Παρίσι, τη Μαδρίτη, είναι δολοφόνοι που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία, για γεωστρατηγικούς λόγους. Μπορείτε να μας το αναλύσετε;

- Βεβαίως. Εδώ και δεκαετίες, οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί έχουν αναπτύξει πολύ στενές σχέσεις με το ακραίο Ισλάμ. Υποστήριξαν τους Μουτζαχεντίν και τον Οσάμα Μπιν Λάντεν εναντίον των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν, μεσολάβησαν για την άφιξη των Μουτζαχεντίν και του Οσάμα Μπιν Λάντεν στη Βοσνία, στη διάρκεια του βοσνιακού εμφυλίου πολέμου, βοήθησαν τις διάφορες ομάδες που συνδέονταν με την Αλ Κάιντα στη Λιβύη το 2011, στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν τον Καντάφι και υποστηρίζουν ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία. Και οι ισλαμιστές τρομοκράτες στη Συρία δεν είναι μόνο ο ISIS, δεν είναι μόνο η Αλ Κάιντα, αλλά είναι και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA). Ο Συριακός Στρατός αποτελείται πραγματικά από τον λαό της Συρίας. Αποτελείται από Σουνίτες, Σιίτες, Χριστιανούς, Κούρδους, Αρμένιους. Ο Συριακός Στρατός δεν χτυπά τον λαό της Συρίας. Ο Συριακός Στρατός χτυπά τρομοκράτες. Τους ίδιους ανθρώπους, ιδεολογικά μιλώντας, που σκότωσαν Αυστραλούς πολίτες στο Σίδνεϊ και την Καμπέρα.

- Είναι κάπως αμφιλεγόμενα τα σχόλιά σας, το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς...


- Αμφιλεγόμενα κατά τη δική σας άποψη. Κατά τη δική σας άποψη. Δεν είναι αμφιλεγόμενα για τους κατοίκους του Ανατολικού Χαλεπίου. Αν πάτε τώρα στο Ανατολικό Χαλέπι, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Αλ Κάιντα, δεν θα πουν ότι τα δικά μου σχόλια είναι αμφιλεγόμενα, θα πουν ότι τα δικά σας είναι αμφιλεγόμενα.



- Ας δούμε λίγο τις πολλές χιλιάδες άμαχους πολίτες που σκοτώθηκαν από τα χέρια της Συριακής κυβέρνησης...

- Σε ποιες πηγές βασίζεστε όταν μιλάτε για πολλές χιλιάδες που σκοτώθηκαν από τη Συριακή κυβέρνηση; Τα Λευκά Κράνη; Σας εξήγησα ήδη ότι τα Λευκά Κράνη δεν είναι μια πραγματική ανθρωπιστική οργάνωση, είναι όργανο προπαγάνδας και είναι οι ίδιοι ισλαμιστές τρομοκράτες μαχητές.

- Ο Ντ. Τραμπ απευθυνόμενος στο Κογκρέσο δήλωσε ότι συνέτριψε τον ISIS, μια και για πάντα.

- Δεν νομίζω ότι ο Ντ. Τραμπ έχει την παραμικρή ιδέα του τι συμβαίνει στη Συρία, στην πραγματικότητα πιστεύω ότι δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει στην ίδια του τη χώρα. Ο λόγος για τον οποίο ο ISIS είναι στα πρόθυρα της απόλυτης συντριβής είναι η συνδυασμένη στρατιωτική επιχείρηση του Συριακού Στρατού, του Ρωσικού Στρατού και του Ιρανικού Στρατού και, ειλικρινά, όλος ο κόσμος θα έπρεπε να ευγνωμονεί τον Συριακό στρατό γι' αυτό που κάνει κάθε μέρα. Κάθε μέρα της εβδομάδας, θυσιάζουν τη ζωή τους για να εξαλείψουν αυτήν τη μάστιγα, αυτήν την κόλαση που είναι η ισλαμιστική τρομοκρατία. Με κάθε βήμα που κάνει μπρος ο στρατός στη Συρία, γίνονται πιο ασφαλείς οι δρόμοι στο Σίδνεϊ, το Λονδίνο, την Ουάσιγκτον, το Παρίσι.


- Άρα, θα υποστηρίξουν την κατάπαυση πυρός; Θα συμμετέχουν στην κατάπαυση πυρός;


- Ποιοι να συμμετέχουν στην κατάπαυση πυρός;

- Ο Συριακός στρατός. Θα συμμετέχουν, θα συμμορφωθούν με τις εντολές του ΟΗΕ;


- Η Συριακή κυβέρνηση συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις για κατάπαυση πυρός σε ολόκληρη τη Συρία και η Συριακή κυβέρνηση νοιάζεται μόνο για ένα πράγμα, για το λαό της και αν μπορέσει να επιτύχει κατάπαυση πυρός οπουδήποτε στη Συρία, αν, για παράδειγμα, οι τρομοκράτες αποχωρήσουν στη ζώνη του Ιντλίμπ, τότε η Συριακή κυβέρνηση θα το κάνει και αυτό νομίζω ότι είναι αξιέπαινο. Αλλά παρακαλώ πολύ, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι οι άνθρωποι εναντίον των οποίων πολεμά ο στρατός στην Ανατολική Γκούτα συνδέονται με την Αλ Κάιντα, είναι οι ίδιοι άνθρωποι, ιδεολογικά μιλώντας που κατακρεούργησαν Αυστραλούς πολίτες στο Μπαλί.

- Δρ Μάρκο Παπαδόπουλε σας ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας απόψε, ευχαριστούμε για τον χρόνο σας.


- Ευχαριστώ.

Πηγή







































Σχόλια