Όταν σκοτώνονται μεταξύ τους...

Al Nousra εναντίον Jaysh al-Islam

Η τζιχαντιστική ομάδα Ha’aty Tahrir al-Sham, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα (Αλ Νούσρα), "καθαρίζει" τους αντάρτες της Jaysh al-Islam, που καταφτάνουν στην επαρχία Ιντλίμπ, μετά την συμφωνία για εκκένωση της Ντούμα με τη Συριακή κυβέρνηση.



Σύμφωνα με τοπικές πηγές, αρκετοί μαχητές της Jaysh al-Islam, κυρίως διοικητές, είναι καταζητούμενοι, στη μαύρη λίστα της τζιχαντιστικής οργάνωσης, η οποία ελέγχει εξονυχιστικά τους εισερχόμενους στα σημεία ελέγχου, προκειμένου να εντοπίσει καταζητούμενους.

Υπάρχουν αναφορές ότι κάποιοι από τους διοικητές της Ανατολικής Γκούτα έχουν ήδη συλληφθεί.

Οι δύο ομάδες, παρότι έχουν αρκετές ομοιότητες ως προς τη σαλαφιστική τους ιδεολογία, είναι γνωστοί πολιτικοί αντίπαλοι. Όταν η Jaysh al-Islam ήταν η μεγαλύτερη και δυνατότερη οργάνωση ανταρτών στην Ανατολική Γκούτα, είχε τσακίσει την Αλ Νούσρα, σκοτώνοντας και συλλαμβάνοντας δεκάδες μαχητές σε αιματηρές συγκρούσεις.

Τώρα, που η υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβία στρατιωτική ομάδα έχει παραδοθεί στον Συριακό Στρατό, φαίνεται ότι οι περισσότεροι από τους διοικητές της θα γίνουν στόχος της υπερσυντηρητικής οργάνωσης που ελέγχει τη βορειοδυτική επαρχία του Ιντλίμπ.


Σχόλια