Μεγάλη Πέμπτη στη Δαμασκό

Μεγάλη Πέμπτη στη Δαμασκό

Παρά τις "φιλότιμες" προσπάθειες της Δύσης, η Συρία αντιστέκεται, πολεμά και νικά. Μέρα με τη μέρα, περιοχές απελευθερώνονται από την κατοχή των τζιχαντιστών, ανοικοδομούνται, η ζωή ξαναρχίζει να κυλά σε φυσιολογικούς ρυθμούς.


Το σύνθημα είναι ένα: ένας λαός - ένα κράτος. Ο λαός της Συρίας αρνείται να διχαστεί, παραμένει ενωμένος και αυτή η ενότητα είναι η δύναμη που σώζει τη Συρία από τον διαμελισμό και φέρνει την ήττα της ιμπεριαλιστικής επίθεσης. 

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που περιγράφεται στα λόγια του Henry Low
endorf, αντιπροέδρου του US Peace Council:
"Μιλήσαμε με τον μεγάλο μουφτή και μας είπε: «ρωτά ο κόσμος πόσοι μουσουλμάνοι υπάρχουν στη Συρία και η απάντηση είναι πάντοτε 23 εκατομμύρια» (αυτός είναι ο πληθυσμός της Συρίας) και μιλήσαμε με ορθόδοξο επίσκοπο και η απάντησή του ήταν η ίδια «ο αριθμός των χριστιανών είναι 23 εκ. δεν θα επιτρέψουμε να διασπαστούμε, όπως διέσπασαν οι ΗΠΑ το λαό του Ιράκ, της Λιβύης, του Αφγανιστάν και τόσων άλλων χωρών. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Και αυτή η ενότητα πιστεύω είναι που έδωσε τη δύναμη στο λαό της Συρίας να αντιμετωπίσει και να αντέξει την εισβολή της πιο ισχυρής χώρας του κόσμου και των ισχυρών συμμάχων της στην Ευρώπη και τη Μ. Ανατολή."

23 εκατομμύρια Σύροι ετοιμάζονται να γιορτάσουν το Ορθόδοξο Πάσχα, 23 εκατομμύρια θα γιορτάσουν, όταν έρθει, το ραμαζάνι...

Μεγάλη Πέμπτη στη Δαμασκό


Μεγάλη Πέμπτη στη Δαμασκό

Σχόλια