Η "αόρατη" επίθεση με χημικά στη Δούμα


Ο Ρωσικός στρατός δεν βρήκε καμία ένδειξη χρήσης χημικών, σε κανένα σημείο της πόλης Δούμα στην ανατολική περιφέρεια της Δαμασκού, σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.


Η ανακοίνωση του Ρώσου Υπ. Άμυνας αναφέρει ότι η τοποθεσία της φημολογούμενης χημικής επίθεσης στη Δούμα ερευνήθηκε από στρατιωτικούς ειδικούς και δεν βρέθηκε ούτε το παραμικρό ίχνος χρήσης χημικού όπλου.

Ο Ρώσος Υπ. Άμυνας πρόσθεσε ότι οι φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα τα Λευκά Κράνη, που απεικονίζουν θύματα της υποτιθέμενης "επίθεσης", είναι πλαστές.

Σημειώνεται ότι τα Λευκά Κράνη είναι μια αυτοαποκαλούμενη οργάνωση διάσωσης, η οποία συνδέεται με την Αλ Νούσρα (η Αλ Κάιντα στη Συρία) και εμφανίζεται να δρα μόνο στις περιοχές που ελέγχονται από τους τρομοκράτες.

Το απόγευμα του Σαββάτου, οι Ισλαμιστές αντάρτες στη Δούμα κατηγόρησαν την κυβέρνηση της Συρίας ότι επιτέθηκε εναντίον των κατοίκων της πόλης με χημικά όπλα. Οι ισχυρισμοί αυτοί πυροδότησαν τις αντιδράσεις της Δύσης, με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία να απειλούν με αντίποινα.


Εντωμεταξύ, σήμερα το πρωί (9/4) ισραηλινά μαχητικά F15 επιτέθηκαν με πυραύλους Κρουζ εναντίον της συριακής βάσης Τ4, στην ανατολική Χομς, κοντά στην Παλμύρα.

Τα ισραηλινά μαχητικά, σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, εκτόξευσαν 8 πυραύλους, από τους οποίους οι 3 βρήκαν στόχο στη δυτική πλευρά της βάσης, ενώ οι άλλοι 5 αναχαιτίστηκαν από τη συριακή αεράμυνα. 

Στην επίθεση αυτή σκοτώθηκαν 3 Ιρανοί στρατιώτες, ενώ ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί ο αριθμός των τραυματιών.

Σχόλια