Σχολεία εκπαίδευσης τρομοκρατών και θάλαμοι βασανιστηρίων στις περιοχές των "μετριοπαθών" στη Συρία

Σχολεία τρομοκρατών στις περιοχές που ελέγχονταν από τους "μετριοπαθείς" στη Συρία

Οι ομάδες των τρομοκρατών είχαν μετατρέψει τα σχολεία στις πρόσφατα απελευθερωμένες περιοχές του Al Qadam και του καταυλισμού Yarmouk σε αρχηγεία τους, για τη στρατολόγηση, την εκπαίδευση και την πλύση εγκεφάλου των παιδιών.


Σχολεία τρομοκρατών στις περιοχές που ελέγχονταν από τους "μετριοπαθείς" στη Συρία
Όλος ο εξοπλισμός και τα εκπαιδευτικά υλικά είχαν καταστραφεί, για να μην μπορούν τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στη γνώση και τις επιστήμες. Ο ανταποκριτής του πρακτορείου Sana αποκάλυψε τα σχέδια των τρομοκρατών και όσων τους χρηματοδοτούν, για μετατροπή των σχολείων σε κέντρα εκπαίδευσης στην τρομοκρατία.

Παντού υπήρχαν συνθήματα των Τακφίρι, για επηρεασμό και άσκηση ψυχολογικής πίεσης στα παιδιά. Επίσης είχαν υιοθετηθεί τα βιβλία του Daesh που προπαγανδίζουν τους φόνους, τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, τις κλοπές κλπ.



Σχολεία τρομοκρατών στις περιοχές που ελέγχονταν από τους "μετριοπαθείς" στη Συρία
Η μετατροπή των σχολείων σε κέντρα στρατολόγησης δεν περιορίζεται μόνο στο Al Qadam και το Yarmouk, αλλά συνέβη σε όλες τις περιοχές που ήταν υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών. Παιδιά από 6 έως 16 ετών γίνονταν υποκείμενα κατήχησης στην ιδεολογία των Τακφίρι και δεν διδάσκονταν τίποτα από τα βασικά της εκπαίδευσης, όπως γραφή και ανάγνωση, δεν τους επιτρεπόταν να δουν τηλεόραση ή να ακούν μουσική... αντιθέτως τα χρησιμοποιούσαν για αποστολές αυτοκτονίας ή ως ανθρώπινες ασπίδες.

Τώρα, μετά την απελευθέρωση του καταυλισμού Yarmouk και του Al Qadam, αυτά τα σχολεία ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην κανονική τους λειτουργία, όπως και τα σχολεία στις περιοχές Al Ghouta, Al Sharqiya, Al Rastan, Aqrab, Talbisa και όλες τις άλλες περιοχές που απελευθερώθηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις.


Όργανα βασανισμού στις φυλακές των τζιχαντιστών
Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν και οι εικόνες των υπόγειων θαλάμων βασανιστηρίων στις φυλακές των τζιχαντιστών, με μεσαιωνικού τύπου όργανα βασανισμού, οι οποίες είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Όργανα βασανισμού στις φυλακές των τζιχαντιστών

Σχόλια