Ειδικές Δυνάμεις στην Υεμένη έστειλε η Γαλλία

Στρατιώτες των Γαλλικών Ειδικών Δυνάμεων

Παρουσία των Γαλλικών Ειδικών Δυνάμεων στην Υεμένη, μαζί με δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας, αναφέρει η Γαλλική εφημερίδα Le Figaro, παραθέτοντας δύο στρατιωτικές πηγές.

Η εφημερίδα δεν δίνει επιπλέον πληροφορίες για την δραστηριότητα αυτών των δυνάμεων. Το Υπουργείο Άμυνας δεν ήταν διαθέσιμο για σχολιασμό, αλλά η συνήθης πολιτική του είναι να μην σχολιάζει τη δράση των Ειδικών Δυνάμεων.

Κοινοβουλευτική πηγή δήλωσε πρόσφατα στο Reuters ότι βρίσκονται Γαλλικές δυνάμεις στην Υεμένη.

Οι δυνάμεις της Αραβικής συμμαχίας εισήλθαν στο αεροδρόμιο της πόλης με το κύριο λιμάνι της Υεμένης το Σάββατο (16/6), στην μεγαλύτερη μάχη αυτού του πολέμου εναντίον των Χούτις.

Ο Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας είπε εχθές (15/6) ότι η Γαλλία μελετά την πιθανότητα διεξαγωγής μιας επιχείρησης εκκαθάρισης, για να δώσει πρόσβαση στο λιμάνι της Χοντέιντα, μόλις ο συνασπισμός ολοκληρώσει τις επιχειρήσεις του.

Ο Υπουργός τόνισε ότι η Γαλλία σε αυτή τη φάση δεν διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Χοντέιντα και δεν είναι μέλος του συνασπισμού υπό τη ΣΑ.

Η Γαλλία, μαζί με τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία, υποστηρίζει τον Αραβικό συνασπισμό στη σύγκρουση στην Υεμένη και προμηθεύει με όπλα και τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σχόλια