Συνεχίζεται η σφαγή στα σύνορα της Γάζας

Συνεχίζεται η σφαγή στα σύνορα της Γάζας

Δεκάδες παλαιστίνιοι πολίτες τραυματίστηκαν την Παρασκευή, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής (IOF) άνοιξαν πυρ στους διαδηλωτές της Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας 189 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους δέκα παιδιά και δύο γυναίκες, ενώ ένα ασθενοφόρο που ανήκει στην Ερυθρά Ημισέληνο εν μέρει καταστράφηκε από ισραηλινά πυρά.

Την Παρασκευή 22 Αυγούστου (τέταρτη ημέρα του Eid al-Adha), χιλιάδες Παλαιστίνιοι, έκαναν πορεία κατά μήκος των συνόρων της Γάζας με τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη του 1948, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων της Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής.

Η διαδήλωση αυτή οργανώθηκε ως ένδειξη αλληλεγγύης στα ιατρικά πληρώματα και τους δημοσιοφράφους που έχουν επανειλημμένως δεχτεί εποθέσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας τους κοντά στα σύνορα τις τελευταίες εβδομάδες.

Από την έναρξη της Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής στις 30 Μαρτίου, έχουν σκοτωθεί 171 Παλαιστίνιοι, 27 παιδιά, τρεις διασώστες και δύο δημοσιογράφοι.

Το Υπουργείο Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι οι σωροί εννέα Παλαιστίνιων που σκοτώθηκαν κοντά στο συνοριακό φράχτη κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου κρατούνται επί του παρόντος από τον ισραηλινό στρατό.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 18.300 παλαιστίνιοι πολίτες έχουν τραυματιστεί από την αρχή των διαδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων 3.600 παιδιών και 1.750 γυναικών.

μέσω: Νέα από την Παλαιστίνη

Σχόλια