Επιστρέφουν μαζικά στην πατρίδα τους οι Σύροι πρόσφυγες από τον Λίβανο

Σύροι πρόσφυγες (φωτο αρχείου)

Πάνω από 6.300 πρόσφυγες έχουν επιστρέψει στη Συρία από τον Λίβανο από τις 18 Ιουλίου. Τα στοιχεία δόθηκαν από τον εκπρόσωπο της συντονιστικής επιτροπής για τον επαναπατρισμό των Σύρων προσφύγων, συνταγματάρχης Samer Mkhan, σε κοινή σύσκεψη των Κέντρων Ρωσίας και Συρίας για την Υποδοχή, τη Μετακίνηση και τη Στέγαση Προσφύγων, στις 9 Αυγούστου.
"Κατά το προηγούμενο 24ωρο, 136 άτομα επέστρεψαν στη Συρία από τον Λίβανο, Συνολικά, 6.381 πρόσφυγες έχουν επιστρέψει από τον Λίβανο, από τις 18 Ιουλίου 2018, μέσω των σημείων ελέγχου Zemrani, Jeydet Yabus, al-Dabusiyah and al-Qusayr και 318 ήρθαν από την Ιορδανία, μέσω του σημείου ελέγχου Nasib."
Ο συνταγματάρχης Mkhan πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των κατοικιών και των υποδομών των κοινωνικών υπηρεσιών.
Ο επικεφαλής του Ρωσικού κέντρου, αρχιστράτηγος Alexei Tsygankov, είπε ότι Ρώσοι και Σύροι αντιπρόσωποι εργάζονται από κοινού στα σημεία ελέγχου, μαζί με τις όμορες χώρες και τους εκτοπισθέντες στο εσωτερικό.
"Η κυβέρνηση της Συρίας και το Ρωσικό διατμηματικό συντονιστικό επιτελείο πιστεύουν ότι το πιο σημαντικό έργο είναι η αποκατάσταση των μη στρατιωτικών υποδομών, όπως οι υποδομές των κοινωνικών υπηρεσιών. Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες, η διαδικασία αποκατάστασης προχωρά με σχετικά γρήγορο ρυθμό, με ορατά,πλέον, αποτελέσματα. Αυτοκινητόδρομοι, γέφυρες, εγκαταστάσεις υδροδότησης, γραμμές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ιατρικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αρτοποιεία και κατοικίες 
ανοικοδομούνται"
, δήλωσε ο αρχιστράτηγος.

Πηγή: southfront

Σχόλια