Όχι για 30 αργύρια, αλλά για 25 εκατομμύρια...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Όχι για 30 αργύρια, αλλά για 25 εκατομμύρια που πήρε από τον αιμοσταγή Ποροσένκο, ο Βαρθολομαίος παραχωρεί αυτοκεφαλία και αναγνωρίζει το σχισματικό Πατριαρχείο Κιέβου, δημιουργώντας το μεγαλύτερο σχίσμα στη νεώτερη εκκλησιαστική ιστορία μετά το 1054.


Στις 14 Σεπτεμβρίου, υπό την ηγεσία του Πατριάρχη πασών των Ρωσιών Κύριλλου, συγκλήθηκε η Ιερά Συνόδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και εξέδωσε τελική προειδοποίηση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την αναγνώριση της σχισματικής εκκλησίας Ουκρανίας.

Εάν ο Βαρθολομαίος λάβει την απόφαση να αναγνωρίσει τη λεγόμενη Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας που δεν την αναγνωρίζει καμιά άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία με επικεφαλής τον αυτόκλητο Πατριάρχη Κιέβου Φιλάρετο, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα πάψει να αναγνωρίζει τον Βαρθολομαίο. Ως πρώτο βήμα, η Ρωσική Σύνοδος αποφάσισε να σταματήσει να μνημονεύει για τον Βαρθολομαίο.

Ο Petro Poroshenko, ο ολιγάρχης πρόεδρος, επικεφαλής Offshore εταιρείας και χορηγός του αιματηρού πραξικοπήματος στην Ουκρανία, αποφάσισε να διαφθείρει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να φτιάξει την εκκλησία του. Μόλις τον Ιούλιο ο ουκρανικός Τύπος ανέφερε ότι ο Poroshenko είχε πάρει από την ουκρανική επιχείρηση τα 25 εκατομμύρια $ για να «λαδώσει» τον Βαρθολομαίο και να επιταχυνθεί η διαδικασία χορήγησης της Αυτοκεφαλίας.

«Είχε μαζέψει περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια για να ανταμείψει τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο για την έκδοση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ωστόσο… σε μια συνεδρίαση στις 9η Απρίλη ο Poroshenko έδωσε μόνο 10 εκατομμύρια $ ..» γράφει ο τύπος.

Δηλαδή, από τα συγκεντρωμένα 25 εκατομμύρια ο Ποροσένκο κράτησε για τη δική του δουλειά 15 εκατομμύρια δολάρια. Γι αυτό και υπήρξε καθυστέρηση της αναγνώρισης της ουκρανικής σχισματικής εκκλησίας αφού ο Βαρθολομαίος έλαβε γνώση ότι υπολείπονταν άλλα 15 εκατομμύρια δολάρια. Ο Βαρθολομαίος έστειλε για διακοπές στο Κιέβο μια αντιπροσωπεία. Και φαίνεται ότι καταβλήθηκαν... Ο Porochenko σπονσοράρει ένα νέο πραξικόπημα, μόνο που αυτή τη φορά είναι θρησκευτικού τύπου...

Ο Ποροσένκο, ο εκλεκτός του Φαναρίου, πήρε παράνομα την εξουσία μετά την ανατροπή του νόμιμα εκλεγμένου Γιαννούκοβιτς και στη συνέχεια διεξήγαγε πόλεμο κατά των ρωσογενών του Ντονμπάς με 10.000 θύματα…


Σχόλια