Προειδοποιεί για νέα προβοκάτσια ο πρέσβης της Συρίας στον ΟΗΕ

Ο πρέσβης της Συρίας στον ΟΗΕ, Μπασάρ Τζαφάρι

Η Συρία παρέδωσε στον ΟΗΕ στοιχεία που αποκαλύπτουν ένα ακόμη σχέδιο των τρομοκρατών Τακφίρι να πραγματοποιήσουν χημική επίθεση στην ελεγχόμενη από τους τρομοκράτες περιοχή του Ιντλίμπ, φορτώνοντας την ευθύνη στη Δαμασκό, με σκοπό να δικαιολογήσουν μια επακόλουθη επίθεση των Δυτικών χωρών στη Συρία.

Σε ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας την Τρίτη (28/9) ο Σύρος πρέσβης στον ΟΗΕ Μπασάρ Τζαφάρι, είπε ότι η Τζαμπάτ Αλ Νούσρα και οι συνεργαζόμενες με αυτήν τρομοκρατικές ομάδες ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα εναντίον αμάχων στο Ιντλίμπ, το τελευταίο μεγάλο οχυρό των μαχητών, στο οποίο πρόκειται να διεξαχθεί μια σημαντική αντι-τρομοκρατική επιχείρηση από τον Συριακό στρατό. Οι Δυτικές χώρες, που υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές ομάδες, θα χρησιμοποιήσουν μετά αυτήν τη χημική επίθεση ως πρόσχημα για να εξαπολύσουν επίθεση ενάντια στη χώρα.

Ο Τζαφάρι τόνισε επίσης ότι η οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Συρίας αποτελεί επίθεση ενάντια στην τοπική και παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, ισοδυναμεί με υποστήριξη της τρομοκρατίας και υπονομεύει τις προσπάθειες καταπολέμησης αυτής της μάστιγας.

Σύμφωνα πάντα με τον Μπασάρ Τζαφάρι, κάποιες Δυτικές χώρες χρησιμοποιούν τις "μαύρες σημαίες και τα Λευκά Κράνη" για να σκηνοθετούν χημικές επιθέσεις, προκειμένου να παρεμποδίσουν τις πολιτικές διεργασίες και να δικαιολογήσουν την επιθετικότητά τους εναντίον της Συρίας.

Ο Σύρος εκπρόσωπος ζήτησε από τις χώρες που έχουν κάποια επιρροή στους τρομοκράτες να αποτρέψουν τους πράκτορές τους από την ανάληψη οποιασδήποτε δράσης εναντίον του Συριακού λαού.

Η Ρωσία προειδοποιεί

Επιπλέον, την Τρίτη, ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ, Vasily Nebenzya, είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι "εθελοντές" των Λευκών Κρανών μετέφεραν δύο κοντέινερ με τοξικά αέρια στο Ιντλίμπ, όπου είχαν ήδη άλλα οκτώ κοντέινερ, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον αμάχων, ώστε να δικαιολογήσουν μια νέα επίθεση από Ουάσιγκτον, Λονδίνο και Παρίσι.

"Ανησυχούμε βαθύτατα που οι Δυτικοί μας εταίροι προειδοποιούν για πιθανή χρήση [χημικών] από το καθεστώς -όπως το αποκαλούν- της Συρίας. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί πρόσκληση στις ένοπλες ομάδες να σκηνοθετήσουν άλλη μία χημική επίθεση, όπως έκαναν στη Δυτική Γκούτα και στη Ντούμα τον Απρίλιο ή στο Χαν Σεϊκούν, ως πρόσχημα για στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας. Βλέπουμε αυτές τις προετοιμασίες, βλέπουμε τη συσσώρευση στρατιωτικού εξοπλισμού και προειδοποιούμε έντονα για την αποτροπή της" δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης.

Πηγή: globalresearch 

Σχόλια