Ποιος κατέρριψε το Ρωσικό αεροσκάφος;

Το πλήρωμα του il-20M

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν επικοινώνησαν , μετά την πτώση του il 20 στη Λατάκεια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Άσαντ τηλεφώνησε στον Πούτιν μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, ο Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε: "Όχι, μάλλον αναφέρεστε στην επίσημη δήλωση της Δαμασκού."

Η Δαμασκός φαίνεται ότι βρέθηκε προ εκπλήξεως από τη βιασύνη της Ρωσίας να υιοθετήσει την εκδοχή του CNN σχετικά με την ευθύνη της Συρίας για το τραγικό γεγονός.

Πηγές επιβεβαιώνουν ότι η Συριακή Αεράμυνα παρέδωσε στη Ρωσία τα καταχωρημένα δεδομένα των ραντάρ της 17ης Σεπτέμβρη, μερικές ώρες μετά το συμβάν. Αυτά τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι η Συριακή Αεράμυνα δεν ευθύνεται για την πτώση του Ρωσικού μαχητικού.

Αντιθέτως, το Ισραήλ δεν έχει παραδώσει ακόμα τα στοιχεία από τα δικά του ραντάρ στη Ρωσία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου. Σε ερώτηση αν η Συριακή πλευρά έχει δώσει τα στοιχεία, ο Πεσκόφ είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα γι' αυτό και ότι η ερώτηση πρέπει να τεθεί στον Υπουργό Άμυνας. Επίσης, μέχρι στιγμής, ούτε ο Αρχιστράτηγος του Συριακού Στρατού, ούτε ο Σύρος Υπουργός Άμυνας έχουν παραδεχτεί ότι για την πτώση του Ρωσικού αεροσκάφους ευθύνεται η Συρία.

Εκείνη τη μοιραία νύχτα, η ακτή της Συρίας δέχτηκε επίθεση από τη θάλασσα και τον αέρα, με Βρετανικά, Γαλλικά και Αμερικανικά πυρά και τη βοήθεια της Ισραηλινής αεροπορίας.

Μήπως το Ισραηλινό αεροσκάφος που κρυβόταν πίσω από το il-20M, ή πίσω από τα Ρωσο-Συριακό σύστημα αεράμυνας, κρύβει τον πραγματικό ένοχο;

Και, σε αυτήν την περίπτωση, είναι δικαιολογημένη η στάση της Ρωσίας να αποφεύγει σε αυτήν τη συγκυρία μια ευθεία αντιμετώπιση του πραγματικού της εχθρού;

Σχόλια