Οι "πληρεξούσιοι" των ΗΠΑ προσπάθησαν να ξαναχτυπήσουν την Παλμύρα

Απετράπη από τον Συριακό στρατό προσπάθεια ανακατάληψης της Παλμύρας

Το Ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση των Αντιμαχόμενων Πλευρών στη Συρία ανακοίνωσε σήμερα (1/9) ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός εμπόδισε επίθεση του υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ "Στρατού των Λιονταριών της Ανατολής" στην αρχαία πόλη Παλμύρα στην κεντρική Συρία.



"Σήμερα στις 5:00 π.μ. τοπική ώρα, 36 χλμ νοτιοανατολικά της πόλης Παλμύρα, πραγματοποιήθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των Συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και ομάδας μαχητών, οι οποίοι προσπάθησαν να πλησιάσουν την πόλη Παλμύρα από τον οικισμό al-Tanf... Ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων, 2 τρομοκράτες σκοτώθηκαν και δύο ακόμα συνελήφθησαν και ανακρίνονται" δήλωσε σε επίσημη ανακοίνωσή του το Ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση, σύμφωνα με το Sputnik.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δύο μαχητές που συνελήφθησαν από τον ΣΑΣ, ομολόγησαν ότι είχαν εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί από αμερικανούς συμβούλους σε ένα στρατόπεδο κοντά στη βάση του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, στην περιοχή al-Tanf. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μαχητές σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Παλμύρα, ώστε μετά να επιχειρήσουν την κατάληψη της πόλης.

"Ο στόχος των μαχητών ήταν να διαπράξουν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Παλμύρας για να διασφαλίσουν πέρασμα για περίπου 300 μαχητές των κύριων δυνάμεων που θα επιχειρούσαν να ανακαταλάβουν την πόλη την επόμενη εβδομάδα" αναφέρει η ανακοίνωση του Κέντρου.

Τον προηγούμενο χρόνο, οι συμμαχικές δυνάμεις της Συρίας κατηγόρησαν τον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ ότι διευκόλυνε μια παρόμοια επίθεση στην πόλη al-Qaryatayn στα νότια της Χομς. Ωστόσο, ο συνασπισμός και οι πληρεξούσιοί του δεν το επιβεβαίωσαν.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι είναι πιθανό να προσπαθήσουν να αυξήσουν τις πιέσεις στην κυβέρνηση της Δαμασκού, σχεδιάζοντας κάθε τόσο τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις.


Σχόλια