Σαουδάραβας κληρικός ζητά συνεργασία με το Ισραήλ


Σε μια σοκαριστική ανακοίνωσή του, ο Σαουδάραβας κληρικός και ηγέτης της “World Muslim Leage” (WML), Abdul Karim Issa, ζήτησε ανοιχτά τη συνεργασία μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Σιωνιστικής οντότητας του Ισραήλ. Αυτή η αμφιλεγόμενη δήλωση, η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με ό,τι πιστεύει σχεδόν όλος ο Ισλαμικός κόσμος από το 1948 και μετά, έγινε στην έναρξη μιας συνάντησης ανάμεσα στην WML και υψηλόβαθμων στελεχών του Σιωνισμού, στη Νέα Υόρκη.


Ο Issa, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του εστεμμένου πρίγκηπα, Muhammad bin Salman, σε συνέντευξή του στο Fox News, είπε μεταξύ άλλων:

"Πρέπει να στείλουμε μια ειρηνευτική αποστολή που να εκπροσωπεί και τις τρεις Αβρααμικές θρησκείες. Πρέπει να είναι Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί και Εβραίοι και πρέπει να επισκεφτούν τους ιερούς τόπους (...) Πρέπει να συναντηθούν με όλους και να βρουν κοινό έδαφος για την εξεύρεση λύσεων για την ειρήνη."

Η δήλωση του Γουαχαμπίτη κληρικού, δεν πρέπει να προξενεί κατάπληξη, δεδομένης της μακράς ιστορίας μιας, όλο και αυξανόμενης, ανεπίσημης συνεργασίας ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και το καθεστώς του Ισραήλ. Το Ισραήλ μάλιστα, έχει προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στο βασίλειο των Σαούντ για την εισβολή στην Υεμένη.

Η Σαουδική Αραβία, παρότι ελέγχει την περιοχή των Ισλαμικών ιερών πόλεων Μέκκα και Μεδίνα, διατηρεί εχθρικές σχέσεις με τα περισσότερα αντι-σιωνιστικά κινήματα, όπως η Χεζμπολαχ, η Χαμάς και η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν. Αντιθέτως, οι σχέσεις ανάμεσα στο Ριάντ και κράτη όπως οι ΗΠΑ όλο και βελτιώνονται υπό την ηγεσία του Muhammad bin Salman.

Η οργάνωση World Muslim League ιδρύθηκε από το καθεστώς των Σαούντ το 1962, και από καιρό λειτουργεί ως όχημα του Ριάντ στις προσπάθειές του να διαδώσει τον Γουαχαμπιτισμό σε όλον τον Ισλαμικό κόσμο. Η οργάνωση βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει στο ετήσιο συνέδριο της λεγόμενης "Πολιτισμικής Προσέγγισης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τον Μουσουλμανικό κόσμο". Στη διάρκεια της συνάντησης, η WML συναντήθηκε επίσης με τον Ronald Lauder, επικεφαλής του World Jewish Congress (WJC). Το WJC είναι μία από τις σημαντικότερες σιωνιστικές οργανώσεις στον κόσμο και υποστηρίζει πολλές σιωνιστικές και φιλο-Ισραηλινές οργανώσεις, κάτι που οδηγεί πολλούς να υποθέσουν ότι οι δηλώσεις του Abdul Karim Issa ήταν άμεσα επηρεασμένες από τα συμφέροντα των σιωνιστών.


Σχόλια