Το Ιράν επιτέθηκε σε θέσεις του ISIS στη Συρία

Το Ιράν επιτέθηκε σε θέσεις του  ISIS στη Συρία

Το Ιράν επιτέθηκε σε θέσεις του  ISIS στη Συρία, στο Boukamal στα ανατολικά του Ευφράτη. Χτύπησε με 6 βαλλιστικούς πυραύλους και επιθετικά drones.
To Iράν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι επιτέθηκε με πυραύλους σε θέσεις τζιχαντιστών στην Αν. Συρία ως αντίποινα για την επίθεση της 22ης Σεπτέμβρη στην ιρανική πόλη Ahvaz, διακηρύσσοντας ότι δεν πρόκειται παρά για ένα «μικρό χτύπημα» πριν την «αληθινή τιμωρία».

Η επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στόχευσε την περιοχή του Boukamal (Αν. Συρία), κοντά στα ιρακινά σύνορα, σύμφωνα με ανακοινωθέν των Φρουρών της Επανάστασης.

Η επιχείρηση «Χτύπημα του Moharram» (ο μήνας του μουσουλμανικού πένθους, που διανύουμε και εoρτάζεται ιδιαίτερα στο σιιτικό Ιράν) πραγματοποιήθηκε από την «αεροπορική πτέρυγα των Φρουρών της Επανάστασης» και στόχευσε θέσεις στα "Ανατολικά του Ευφράτη", στην απέναντι όχθη από την πόλη Boukamal, πρόσθεσε η δήλωση.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, «6 βαλλιστικοί πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς εκτοξεύθηκαν από» το Δυτικό Ιράν στις 02H00 το πρωί (23H30 GMT Κυριακής) και η επίθεση επέφερε ένα "μοιραίο χτύπημα" σε απόσταση 570 km. Η κρατική ιρανική τηλεόραση ανέφερε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την επαρχία que Kermanshah, παραμεθόρια με το Ιράκ.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ του Λονδίνου την αντιπολιτευόμενη (OSDH), "δυνατές εκρήξεις έλαβαν χώραν την αυγή στον τελευταίο θύλακα της ISIS πλησίον της πόλης Boukamal".

Οι Φρουροί της Επανάστασης δήλωσαν ότι το χτύπημα των πυραύλων ακολουθήθηκε από έναν βομβαρδισμό από "7 στρατιωτικά drones" κατά των εγκαταστάσεων "των μισθοφόρων τρομοκρατών".

Το Ιράν επιτέθηκε σε θέσεις του  ISIS στη Συρία
«Πολυάριθμοι τρομοκράτες (jihadistes) και οι επικεφαλής υπεύθυνοι του τρομοκρατικού εγκλήματος στο Ahvaz σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν» στην επίθεση στο Boukamal, ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης.

Το site internet των Φρουρών της Επανάστασης δημοσίευσε φωτογραφίες με λωρίδες καπνού και φωτεινά σημάδια στον νυχτερινό ουρανό, σε ένα ορεινό τοπίο της ερήμου.

Σύμφωνα με το ιρανικό Fars, 2 τύποι πυραύλων χρησιμοποιήθηκαν: Zolfaghar (βεληνεκούς 750 km) και Qiam (800 km).

Τα χτυπήματα κατά "του διοικητηρίου των τρομοκρατών του Ahvaz δεν ήταν παρά ένα μικρό χτύπημα κατά αυτών των εγκληματιών. Η αληθινή τιμωρία δεν επήλθε ακόμη", δηλώνει τη Δευτέρα στο Twitter ο στρατηγός Mohsen Rezaï, τ. Αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης και σήμερα Γραμματέας του Ιρανικού Συμβουλίου Διακρίσεων, ένα από τα όργανα ελέγχου του πολιτικού συστήματος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη τύπου αν η επιδρομή της νύχτας είχε συντονιστεί με τη Μόσχα και τη Δαμασκό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Bahram Ghassemi, αρνήθηκε να σχολιάσει.


Σχόλια