Το Ισραήλ διαμαρτύρεται για αποφάσεις της UNESCO υπέρ της Παλαιστίνης

Αποφάσεις της UNESCO για την προστασία της Παλαιστινιακής κληρονομιάς

Ο πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Danny Danon, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει την απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNESCO, για την προστασία της Παλαιστινιακής κληρονομιάς.


Η ανακοίνωση λέει: "αυτή είναι μια ακόμα απόδειξη για αυτούς που δεν καταλαβαίνουν για ποιον λόγο οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ έχουν αποχωρήσει από την UNESCO. Αυτό αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως η UNESCO είναι ένα σώμα που βασίζεται στα ψεύδη, τις προκαταλήψεις και τις εσκεμμένες ενέργειες εναντίον μας. Το Ισραήλ δεν θα είναι μέλος ενός οργανισμού που προσπαθεί να ξαναγράψει την Ιστορία και δεν αποδεχόμαστε να γίνουμε αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους εχθρούς μας."

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO υιοθέτησε την ομόφωνα, αποφάσεις για την Παλαιστίνη, σε συνάντηση που έγινε την Τετάρτη στο Παρίσι.

  • Για την προστασία των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ιδρυμάτων,
  • την ανάγκη προστασίας και διατήρησης των μνημείων,
  • του πολιτισμού και της εκπαίδευσης στην κατεχόμενη Παλαιστινιακή επικράτεια, συμπεριλαμβανομένης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ,
  • και την ανάδειξη των βεβήλωσης από το Ισραήλ της Παλαιστινιακής κληρονομιάς, του πολιτισμού και των ιστορικών τόπων, ειδικά της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, του Όρους του Ναού, του Ναού της Γέννησης, του τζαμιού Bilal ibn Rabah στη Βηθλεέμ και του τζαμιού Ibrahimi στη Χεβρώνα και τη Λωρίδα της Γάζας.
Οι αποφάσεις επίσης αναφέρονται στα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ, όπως αυτά στο χωριό Khan Al-Ahmar, την καταστροφή σχολείων που στερεί από τα παιδιά της Παλαιστίνης την πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και άλλες παραβιάσεις που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της UNESCO.

Σχόλια