Παρέμβαση διαμαρτυρίας του Μετώπου Καναφάνι στα γραφεία της L’Oréal στην Αθήνα

Παρέμβαση διαμαρτυρίας του Μετώπου Καναφάνι στα γραφεία της L' Oreal στην Αθήνα

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» μαζί με αλληλέγγυους φίλους της Παλαιστίνης προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 σε ακτιβιστική δράση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον παλαιστινιακό λαό, καλώντας σε ολικό μποϊκοτάζ των προϊόντων της εταιρείας L’oreal.

Το Σιωνιστικό κράτος στηρίζει κατά πολύ την δύναμη του από την οικονομική ενίσχυση που λαμβάνει από αυτές τις πολυεθνικές εταιρείες και σκοπός μας είναι να τους δώσουμε ένα μήνυμα, μέσα από το οποίο θα τους κάνουμε να καταλάβουν πως πρέπει να σταματήσουν κάθε οικονομική ενίσχυση προς το Ισραήλ, γιατί αλλιώς θα έχουν τις συνέπειες που τους αναλογούν.

Αυτή η δράση έρχεται ως απάντηση στην κλιμακούμενη επίθεση του σιωνιστικού κράτους κατοχής απέναντι στον παλαιστινιακό λαό στην Γάζα και γίνεται προς τιμήν των δύο συντρόφων του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) της Ταξιαρχίας Αμπού Αλί Μουσταφά, Μοχάμεντ Αλ-Ταταρι και Μοχάμεντ Όντεχ, οι οποίοι μαρτύρησαν από τους τελευταίους Σιωνιστικούς βομβαρδισμούς στην Λωρίδα της Γάζας.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε την σημαντικότητα του μποϊκοτάζ όλων των εταιρειών που στηρίζουν και ενισχύουν το Ισραήλ και κατ’ επέκταση τα εγκλήματα που διεξάγει αυτό απέναντι στους Παλαιστίνιους. Αν δεν θέλουμε να βλέπουμε άλλο δολοφονημένα παιδιά στην Παλαιστίνη ή ακραίες εικόνες από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, θα πρέπει να στηρίξουμε μαζικά το μποϊκοτάζ.

Μία τέτοια εταιρεία είναι και ο όμιλος L’Oréal που ενισχύει με διάφορους τρόπους το κράτος του Ισραήλ και μας οδήγησε να κάνουμε την παρέμβασή μας έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, τα οποία βρίσκονται στην Νέα Ιωνία στην Αθήνα.

Ποιος είναι ο όμιλος L’Oréal;

Ο όμιλος L’Oréal είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στον χώρο των καλλυντικών και των προϊόντων ομορφιάς στον κόσμο. Η L’Oréal έχει εργοστάσιο παραγωγής στο Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται στο παλιό Παλαιστινιακό χωριό «Αλ-Μουτζαγιεντίλ» που «εκκαθαρίστηκε» το 1948 και μετονομάστηκε σε Μιγντάλ Χαεμέκ. Επιπλέον, η “L’Oréal Israel” κατασκευάζει μια σειρά προϊόντων που παράγονται από ορυκτά της Νεκράς Θάλασσας με την ονομασία “Natural Sea Beauty” και εξάγονται σε 22 χώρες. Την ίδια ώρα και λόγω της στρατιωτικής κατοχής και της πρακτικής του απαρτχάιντ, η Νεκρά Θάλασσα δεν είναι διαθέσιμη για τουρισμό, εξόρυξη ή άλλες επιχειρήσεις για τους Παλαιστίνιους.

Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι εάν οι Παλαιστίνιοι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις χημικές ουσίες από τη Νεκρά Θάλασσα, θα μπορούσαν να συνεισφέρουν με $900+ ετησίως «σχεδόν ισοδύναμα με τη συμβολή ολόκληρου του μεταποιητικού τομέα των Παλαιστινιακών εδαφών σήμερα».

Η L’Oréal Israel επίσης χορηγεί βραβεία για το Ινστιτούτο Weizmann στο Ισραήλ, το οποίο είναι γνωστό για την έρευνα πυρηνικών, χημικών και βιολογικών του όπλων για λογαριασμό του στρατιωτικού ιδρύματος του Ισραήλ με το οποίο έχει στενούς δεσμούς. Ως εκ τούτου, είναι ένα από τα πολλά ακαδημαϊκά ιδρύματα στο Ισραήλ που συμμετέχουν και συνεργάζονται με το κράτος του Ισραήλ, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τα Παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Garnier Israel, στη στρατιωτική επίθεση του 2014 κατά της Λωρίδας της Γάζας, έστειλε πακέτα περίθαλψης στον ισραηλινό στρατό τη στιγμή που οι Παλαιστίνιοι, εκτός από τα θύματα που μετρούσαν, παρέμεναν χωρίς ηλεκτρισμό και καθαρό νερό.

Τα "κορίτσια" του ισραηλινού στρατού κατοχής (IDF) φροντίζουν την ομορφιά τους με προϊόντα, δωρεά της Garnier

Γενικός Διευθυντής:

Ο Πρόεδρος της L’Oréal Israel είναι ο Γκαντ Πρόππερ, ο οποίος είναι ο ιδρυτικός πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ-ΕΕ, πρώην Πρόεδρος του Ισραηλινού-Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, και ο οποίος έχει εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό στην προώθηση του εμπορίου μεταξύ Ισραήλ και Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Η γαλλική κυβέρνηση αναγνώρισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ισραηλινές επιχειρήσεις της L’Oréal και απονέμονται στην ανώτατη πολιτική αλήθεια της Propper France, Chevalier de la Legion D’Honneur της Γαλλίας.

Το 1994, η L’Oréal αγόρασε ένα μερίδιο 30% στην εταιρεία Interbeauty της εταιρείας Propper, από την οποία δημιουργήθηκε η L’Oréal Israel. Από τότε το Ισραήλ έχει γίνει εμπορικό κέντρο της L’Oréal για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Μάρκες υπό την L’Oréal:


Συνεργασία με τη Nestlé:

Η Nestlé έχει πάνω από 40 χρόνια σχέσης με τη L’Oréal και σήμερα έχει στην κατοχή της το 23,29% της L’Oréal.

Ως Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης «Γασσάν Καναφάνι»:

  • Καλούμε τον ελληνικό λαό να στηρίξει με την σειρά του το μποϊκοτάζ στην L’oreal όπως και σε κάθε άλλη εταιρεία που ενισχύει το κράτος κατοχής της Παλαιστίνης.
  • Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει κάνει την χώρα μας προτεκτοράτο του Ισραήλ και εξυπηρετεί στο απόλυτο τα σιωνιστικά σχέδια

Δόξα στους Μάρτυρες της Παλαιστινιακής Αντίστασης!
Νίκη στα όπλα της Αντίστασης!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»

Πηγή και περισσότερες φωτό από την παρέμβαση: Μέτωπο Καναφάνι

Σχόλια